Forum dyskusyjne
nauka japońskiego czyli gdzie i ile
kategoria inne
kraj Japonia
sakurako 14:50 | 08.01.2015
Witam wszystkich:) zastanawiam się, jak wygląda sprawa nauki języka japońskiego wśród forumowiczów, tzn. kto się uczy, ile czasu i gdzie;> Podzielcie się swoimi doświadczeniami, bo może to pomóc innym, którzy np. chcą zacząć naukę, a nie wiedzą jak;)
Golik 23:07 | 09.01.2015
Na bezrybiu i rak ryba... Japońskiego się co prawda nie uczyłam, ale coś mogę podpowiedzieć.Pytanie, czy mówimy o Warszawie?
Nie wiem, jak teraz, ale przez lata najatrakcyjniejsze cenowo były lektoraty na UW. Dostępne były też dla osób z zewnątrz, ale ich głównym odbiorcą byli studenci, stąd ich niekomercyjny charakter. Ceny znam sprzed kilku lat.
sakurako 17:19 | 13.01.2015
A czy oni oferują też kursy internetowe? Niestety nie jestem z Warszawy i generalnie w moim mieście takich kursów nie ma. Uczę się sama w domu, ale chciałabym, żeby ktoś mi w tym pomógł:) Ostatnio znalazłam szkołę, która oferuje właśnie kursy internetowe i ciekawa jestem, czy ktoś coś o tym słyszał, albo ma jakieś doświadczenia związane z takim kursem:)
fours 12:40 | 25.03.2015
hm, wg mnie fajnie jest się uczyć na zasadzie wymiany językowej przez skype rozmawiając z obcokrajowcami, ale to jest opcja dla średnio zaawansowanych. a może na początek jakiś kurs online sobie poszukasz?
Golik 19:40 | 25.03.2015
Niestety, tu się nie wypowiem. Można jeszcze rozważyć intensywne kursy letnie - w różnych miastach. To są pewne koszty, ale nabywa się dobrych podstaw i dalej można uczyć się bezpłatnie poprzez portale oferujące partnerów do konwersacji.