Forum dyskusyjne
samolotem na Jawę
kategoria tanie podróżowanie
kraj Indonezja
magdalena77 17:56 | 13.12.2015
Witajcie forumowicze,wybieram się w przyszłym roku, tj. na początku lipca 2016, na Jawę, chcę wylądować na lotnisku Yogjakarta. To moja pierwsza wyprawa tak daleko i będę wdzięczna za każdą wskazówkę odnośnie zakupu biletu lotniczego. Czy możecie mi doradzić najlepsze i w miarę tanie połączenie z Polski na Jawę i z powrotem?
Magdalena
Cubero4 18:20 | 13.12.2015
Witaj, są atrakcyjne ceny przelotów liniami Turkish Airlines z Warszawy do Dżakarty, również na lipiec, ceny zaczynają się jakoś od 1900 PLN w obie strony, oczywiście wszystko zależy od danych terminów Twojego pobytu, dalej doYogyakarty pewnie najlepszą opcją będzie pociąg.pozdrawiam
Adi0409 23:27 | 13.12.2015
Bylismy w lipcu w jogja i co do cen biletu to roznie musisz szukac ale mysle ze do dzakarty powinny byc dobre polaczenia potem tanie bilety ma airasia do yogjakarty duzo lotow z dzakarty i azjatyckich krajow ! Mozesz szukac tez do kuala lumpur i wtedy airasia do yogdzakarty Ale pamietaj o wizie do indonezji nie potrzebujesz jezeli wylatujesz i wylatujesz tylko z niektorych miast! My kupilismy bilet do kuala lumpur potem na bali i wizy nie potrzebowslismy nastepnie lecielismy na borneo i dzakarte gdzie mielismy przesiadke do yogdzakarty i yogdzakarty bysmy nie wylecieli do malezji na powrotny lot bo nie mielismy wizy wiec musielismy kupic wize lub wrocic do dzakarty i wtedy wyleciec z indonezji ! Troche to zakrecone ale warto wiedziec ze bezwizowa podroz do indonezji jest pod warunkiem ze wlatujesz i wylatyjesz z wybranych portow lotniczych pozdrawiam