Forum dyskusyjne
Ceny
kategoria podróże po świecie
kraj Seszele
Sa-Bina 18:51 | 08.09.2016
Czesc! W grudniu lecimy na Seszele i chcemy spedzic kilka dni na wyspie Praslin (stamtad zrobic sobie 1-dniowa wycieczke na La Didue - wystarczy jeden dzien???) i kilka dni na Mahe.Jakie sa ceny taksowek? I koszty promu miedzy wyspami? Czy polecacie bukowac bilety na prom przez internet (taniej?) czy na miejscu mozna je kupic bez problemu w takiej samej cenie?
Z gory dziekuje za wskazowki!
manni 21:11 | 08.09.2016
La Digue jest malutką wyspą i można ją objechać rowerem w jeden dzień. Pytanie jednak czego szukasz na Seszelach. Piękne plaże można znaleźć w wielu miejscach jednak widoki te dzielisz z wieloma osobami. Na Seszelach płacisz za samotność i spokój. Plaże są prawie bezludne i przez to mają niepowtarzalny klimat. Wpadnięcie na plażę by zrobić sobie fotkę i pędzenie na następną dla mnie nie ma sensu. Wydaje mi się, że trzy dni to minimum.Prom warto bukować bowiem może się zdarzyć, że nie będzie wolnych miejsc.
Sa-Bina 08:37 | 09.09.2016
Dzieki za info!A jak najlepiej dostac sie z lotniska do portu, z ktorego wyruszymy na Praslin? Jak to wyglada cenowo?
manni 21:11 | 09.09.2016
Z lotniska do portu nie jest daleko, więc taksówka nie powinna dużo kosztować.Ja miałem wykupiony transfer z lotniska więc nie potrafię dokładnie odpowiedzieć na pytanie.
manni 21:16 | 09.09.2016
Ja korzystałem z pośrednictwa firmy seyvillas.de. Jest to wyspecjalizowana firma w organizowaniu wypoczynku tylko na Seszelach.Można do nich zadzwonić- mówią po angielsku. Nawet jeśli nie skorzystasz z oferty mogą Ci dużo podpowiedzieć. Z wyjątkiem lotu wszystko załatwiałem u nich. Pozdrawiam.
Sa-Bina 21:03 | 16.12.2016
Wylot tuz tuz ... :)Czy ktos sie orientuje jak to wyglada z wymiana waluty? Co wziac? Dolce? Eurasy? Czy najlepiej wybrac na miejscu z bankomatu? Na czym wychodzi sie najlepiej?
manni 22:47 | 16.12.2016
Ja miałem Euro i kartę kredytową. W hotelach bez problemu zapłacisz w Euro, najlepiej jednak wychodzisz wypłacając z bankomatu - wtedy płacisz po kursie średnim (przynajmniej tak jest w moim banku - nie wiem czy to reguła).