Forum dyskusyjne
Powrót z Indii a kontakt z niemowlęciem
kategoria zdrowie w podróży
kraj Indie
Kubad 18:05 | 14.12.2016
Witam,mój szwagier wraca z 2 miesięcznej podróży po Indiach do kraju. Przyjazd planowany jest tuż przed Wigilią, na której mielibyśmy się z nim spotkać. Problem jedna w tym, że mamy 4 tygodniową córeczkę. Czy powinniśmy ograniczyć kontakt ze szwagra i nie wybierać się na wspólną wieczerze?
Pozdrawiam
Kuba
[konto usuniete] 18:44 | 14.12.2016
A niby skąd Ci to do głowy przyszło????Jeśli naprawdę się obawiasz, zadzwoń do Sanepidu czy medycyny tropikalnej.
Kubad 20:44 | 14.12.2016
Wiem jak na wiele chorób należy się szczepić przed wyjazdem do Indii. Sam nigdy nie wyjeżdżałem w te rejony świata, wiec nie posiadam wiedzy czy i jakie choroby zakaźne występują w Indiach. Kontakt z niemowlaków jest wyjątkowo wrażliwy stąd obawy.Forum ludzi podróżujących może pomóc, bo ktoś może już się przeżył podobna sytuacje.
Mail do WSSE został wysłany. Dzięki za poradę.
Robertus 22:56 | 14.12.2016
Nie ma co panikować. Widziałem sporo turystów podróżująch z niemowlakami po Indiach, i chyba największą niedogodnością dla tych maluchów był upał. Szczepienia są zalecane a nie obowiązkowe i to tylko niektóre. Nie przejmowałbym się zbytnio, a cieszył wigilią w gronie rodziny i opowieściami szwagra o podróży :)
Kubad 23:12 | 14.12.2016
Dzięki wielkie za pomocą odpowiedź. :)
jurekpu 11:30 | 15.12.2016
>Witam,>
>mój szwagier wraca z 2 miesięcznej podróży po Indiach do kraju. Przyjazd planowany
>jest tuż przed Wigilią, na której mielibyśmy się z nim spotkać. Problem jedna w tym,
>że mamy 4 tygodniową córeczkę. Czy powinniśmy ograniczyć kontakt ze szwagra i nie
>wybierać się na wspólną wieczerze?
>
>Pozdrawiam
>Kuba
A a uważam, iż dzieco w tym wieku i tak powinno mieć ograniczone kontakty z innymi osobami, gdyż ryzyo infekcji jest duże, a leczenie ....
O ile raczej po okresie kilku tygodni nie obawiałbym się, że zarazi czyms przywiezionym z Indii, ale po zmianie kliamatu będzie barziej podatny na infekcje związane z nasza porą roku.
jurekpu 11:32 | 15.12.2016
Troche to nieskładnie napisałem - drugie zdanie dotyczy szwagra