/ / IRLANDIA > Irlandia na rowerze > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Irlandia na rowerze

kategoria podróże po świecie

Ola120 dołączył
30.12.2016

Ola120 21:16 | 06.05.2017

Cześć, czy jest tu ktoś, kto jeździł po Irlandii na rowerze? Szukam kogoś, kto doradziłby mi jakie trasy wybrać. Chodzi mi o to, żeby było raczej "lekko". Generalnie wolę bardziej wędrówki niż rower, ale niestety przez kontuzję kolana muszę na jakiś czas odpuścić chodzenie. I pomyślałam, że rowerem też byłoby fajnie. I tak jakoś wyobrażam sobie, że Irlandia powinna być do tego idealna. Tylko myślę, że na pierwsze rowerowe wakacje wolałabym wybrać trasy na w miarę równym podłożu. Może ktoś ma doświadczenie.

sigo dołączył
29.07.2016

sigo 21:38 | 23.06.2017

>Cześć, czy jest tu ktoś, kto jeździł po Irlandii na rowerze? Szukam kogoś, kto
>doradziłby mi jakie trasy wybrać. Chodzi mi o to, żeby było raczej "lekko".
>Generalnie wolę bardziej wędrówki niż rower, ale niestety przez kontuzję kolana muszę
>na jakiś czas odpuścić chodzenie. I pomyślałam, że rowerem też byłoby fajnie. I tak
>jakoś wyobrażam sobie, że Irlandia powinna być do tego idealna. Tylko myślę, że na
>pierwsze rowerowe wakacje wolałabym wybrać trasy na w miarę równym podłożu. Może ktoś
>ma doświadczenie.
>
>

sigo dołączył
29.07.2016

sigo 21:42 | 23.06.2017

>Cześć, czy jest tu ktoś, kto jeździł po Irlandii na rowerze? Szukam kogoś, kto
>doradziłby mi jakie trasy wybrać. Chodzi mi o to, żeby było raczej "lekko".
>Generalnie wolę bardziej wędrówki niż rower, ale niestety przez kontuzję kolana muszę
>na jakiś czas odpuścić chodzenie. I pomyślałam, że rowerem też byłoby fajnie. I tak
>jakoś wyobrażam sobie, że Irlandia powinna być do tego idealna. Tylko myślę, że na
>pierwsze rowerowe wakacje wolałabym wybrać trasy na w miarę równym podłożu. Może ktoś
>ma doświadczenie.
>
>

Cześć Olu

Ja osobiście korzystam z dwóch stron na kórych można znaleść ciekawy trasy.
Mieszkam w Co Donegal i tutaj akurat nie można narzekać na róznorodność tras. Myślę, ze też coś znajdziesz ciekawego swoich stronach.
http://www.mapmyride.com/ie/
http://www.irishtrails.ie/
życze szybkiego powrotu do zdrowia i wspaniałych tras rowerowych.

jurka dołączył
16.02.2018

jurka 23:18 | 16.02.2018

mieszkam w Wielkiej Brytanii niedaleko Liverpoolu. Jak mam jakiś wolny weekend to wsiadam w prom do Dublina ( i zwiedzam to piękne miasto. Bardzo często po przeprawie promowej zostawiamy auto i wypożyczamy za kilka funtów rowery i z ich pomocą zwiedzamy okolicę. Nadal nie przyzwyczaiłam się do lewostronnego ruchu a rowerem łatwiej podziwiać widoki. Dublin i chyba cała Irlandia ma bardzo dobrą infrastrukturę rowerową i szereg ugodnień dla rowerzystów. Trzeba tylko pamiętać o kasku i ochraniczach, które są obowiązkowe.
Jak planujesz rowerowe wycieczki to poczytaj sobie o trasach rowerowych National Cycle Network. Jest to sieć tras obejmujących swym zasięgiem ponad 770 mil bardzo dobrej jakości ścieżek rowerowych pomiędzy Belfastem i Ballyshannon oraz Ballycastle i Ballyshannon. Irlandia ma do zaoferowania piękne widoki i gościnność mieszkańców.

jurka dołączył
16.02.2018

jurka 23:19 | 16.02.2018

mieszkam w Wielkiej Brytanii niedaleko Liverpoolu. Jak mam jakiś wolny weekend to wsiadam w prom do Dublina (https://www.stenaline.pl/do-uk-irlandii) i zwiedzam to piękne miasto. Bardzo często po przeprawie promowej zostawiamy auto i wypożyczamy za kilka funtów rowery i z ich pomocą zwiedzamy okolicę. Nadal nie przyzwyczaiłam się do lewostronnego ruchu a rowerem łatwiej podziwiać widoki. Dublin i chyba cała Irlandia ma bardzo dobrą infrastrukturę rowerową i szereg ugodnień dla rowerzystów. Trzeba tylko pamiętać o kasku i ochraniczach, które są obowiązkowe.
Jak planujesz rowerowe wycieczki to poczytaj sobie o trasach rowerowych National Cycle Network. Jest to sieć tras obejmujących swym zasięgiem ponad 770 mil bardzo dobrej jakości ścieżek rowerowych pomiędzy Belfastem i Ballyshannon oraz Ballycastle i Ballyshannon. Irlandia ma do zaoferowania piękne widoki i gościnność mieszkańców.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl