Forum dyskusyjne
Irlandia na rowerze
kategoria podróże po świecie
kraj Irlandia
Ola120 21:16 | 06.05.2017
Cześć, czy jest tu ktoś, kto jeździł po Irlandii na rowerze? Szukam kogoś, kto doradziłby mi jakie trasy wybrać. Chodzi mi o to, żeby było raczej "lekko". Generalnie wolę bardziej wędrówki niż rower, ale niestety przez kontuzję kolana muszę na jakiś czas odpuścić chodzenie. I pomyślałam, że rowerem też byłoby fajnie. I tak jakoś wyobrażam sobie, że Irlandia powinna być do tego idealna. Tylko myślę, że na pierwsze rowerowe wakacje wolałabym wybrać trasy na w miarę równym podłożu. Może ktoś ma doświadczenie.
sigo 21:38 | 23.06.2017
>Cześć, czy jest tu ktoś, kto jeździł po Irlandii na rowerze? Szukam kogoś, kto>doradziłby mi jakie trasy wybrać. Chodzi mi o to, żeby było raczej "lekko".
>Generalnie wolę bardziej wędrówki niż rower, ale niestety przez kontuzję kolana muszę
>na jakiś czas odpuścić chodzenie. I pomyślałam, że rowerem też byłoby fajnie. I tak
>jakoś wyobrażam sobie, że Irlandia powinna być do tego idealna. Tylko myślę, że na
>pierwsze rowerowe wakacje wolałabym wybrać trasy na w miarę równym podłożu. Może ktoś
>ma doświadczenie.
>
>
sigo 21:42 | 23.06.2017
>Cześć, czy jest tu ktoś, kto jeździł po Irlandii na rowerze? Szukam kogoś, kto>doradziłby mi jakie trasy wybrać. Chodzi mi o to, żeby było raczej "lekko".
>Generalnie wolę bardziej wędrówki niż rower, ale niestety przez kontuzję kolana muszę
>na jakiś czas odpuścić chodzenie. I pomyślałam, że rowerem też byłoby fajnie. I tak
>jakoś wyobrażam sobie, że Irlandia powinna być do tego idealna. Tylko myślę, że na
>pierwsze rowerowe wakacje wolałabym wybrać trasy na w miarę równym podłożu. Może ktoś
>ma doświadczenie.
>
>
Cześć Olu
Ja osobiście korzystam z dwóch stron na kórych można znaleść ciekawy trasy.
Mieszkam w Co Donegal i tutaj akurat nie można narzekać na róznorodność tras. Myślę, ze też coś znajdziesz ciekawego swoich stronach.
http://www.mapmyride.com/ie/
http://www.irishtrails.ie/
życze szybkiego powrotu do zdrowia i wspaniałych tras rowerowych.
jurka 23:18 | 16.02.2018
mieszkam w Wielkiej Brytanii niedaleko Liverpoolu. Jak mam jakiś wolny weekend to wsiadam w prom do Dublina ( i zwiedzam to piękne miasto. Bardzo często po przeprawie promowej zostawiamy auto i wypożyczamy za kilka funtów rowery i z ich pomocą zwiedzamy okolicę. Nadal nie przyzwyczaiłam się do lewostronnego ruchu a rowerem łatwiej podziwiać widoki. Dublin i chyba cała Irlandia ma bardzo dobrą infrastrukturę rowerową i szereg ugodnień dla rowerzystów. Trzeba tylko pamiętać o kasku i ochraniczach, które są obowiązkowe.Jak planujesz rowerowe wycieczki to poczytaj sobie o trasach rowerowych National Cycle Network. Jest to sieć tras obejmujących swym zasięgiem ponad 770 mil bardzo dobrej jakości ścieżek rowerowych pomiędzy Belfastem i Ballyshannon oraz Ballycastle i Ballyshannon. Irlandia ma do zaoferowania piękne widoki i gościnność mieszkańców.
jurka 23:19 | 16.02.2018
mieszkam w Wielkiej Brytanii niedaleko Liverpoolu. Jak mam jakiś wolny weekend to wsiadam w prom do Dublina (https://www.stenaline.pl/do-uk-irlandii) i zwiedzam to piękne miasto. Bardzo często po przeprawie promowej zostawiamy auto i wypożyczamy za kilka funtów rowery i z ich pomocą zwiedzamy okolicę. Nadal nie przyzwyczaiłam się do lewostronnego ruchu a rowerem łatwiej podziwiać widoki. Dublin i chyba cała Irlandia ma bardzo dobrą infrastrukturę rowerową i szereg ugodnień dla rowerzystów. Trzeba tylko pamiętać o kasku i ochraniczach, które są obowiązkowe.Jak planujesz rowerowe wycieczki to poczytaj sobie o trasach rowerowych National Cycle Network. Jest to sieć tras obejmujących swym zasięgiem ponad 770 mil bardzo dobrej jakości ścieżek rowerowych pomiędzy Belfastem i Ballyshannon oraz Ballycastle i Ballyshannon. Irlandia ma do zaoferowania piękne widoki i gościnność mieszkańców.