Forum dyskusyjne
jakie miejsce na Mauritius polecisz
kategoria podróże po świecie
kraj Mauritius
Rafal111 09:06 | 28.11.2019
To miała być druga podróż poślubna. Na filmach Mauritius jak z bajki. Ale jak mamy coś wybrać to nie ma nic ciekawego. Niby wymagania proste: plaża z piaskiem i palmami, ocean w którym można pływać i nie ma prądów że nie da się wejść, hotel czysty z basenem ale nie 4x4m 3 leżaki i setka ludzi.Szukam i nic nie ma :)
Rafal111 18:41 | 02.12.2019
hm żadnych hoteli tam znaleźć nie mogę dostepmych w polskich biurach
mania9@tlen.pl 11:57 | 03.12.2019
>hm żadnych hoteli tam znaleźć nie mogę dostepnych w polskich biurachBo hoteli szuka się na bookingu... nie bardzo rozumiem o jaki wyjazd ci chodzi - z jednej strony piszesz na forum dla podrożników, a oczekiwania masz jak zwykły resortowy turysta.
Jeśli chcesz organizować wyjazd sam, to po prostu poszukaj pensjonatu albo apartamentu do wynajęcia. To jest wybór albo-albo. Albo chcesz komfort i warunki jak w resorcie, a wtedy płacisz krocie, albo zadowalasz się skromniejszymi warunkami, odpuszczasz drinki z palemką i masz wyjazd o 1/3 tańszy.
Nocleg o jakim piszesz kosztuje sporo, i impreza przestaje być opłacalna, bo lepiej zapolować na last minute z jakiegoś biura i mieć święty spokój. Ja nie miałam wygórowanych oczekiwań co do noclegu (poza klimą) i 2 tygodnie na Mauritiusie kosztowały mnie 3,5 tys. ze wszystkimi wydatkami na miejscu, a objechałam sporą część wyspy.
P.S. Mauritius jest otoczony rafą, więc ocean jest spokojny a plaże piękne wszędzie.
Rafal111 12:19 | 03.12.2019
Jak jadę taki kawał drogi to chcę odpocząć w dobrych warunkach. Zwiedzać max 2 dni więc hotel ważny.