Forum dyskusyjne
Kirgistan - październik 2013 kto pomoże kto jedzie
kategoria podróże po świecie
kraj Kirgizja
usteena 14:41 | 14.05.2013
Jedziemy z koleżanką do Kirgistanu przez Uzbekistan lub Tadżygidtan w zależności od tego, co przyniesie los i pogranicznicy ;)Kto wybiera się do Azji Centralnej we wrześniu / październiku? Planujemy wjazd do Kirgistanu w połowie października. Chcemy na tym kraju zakończyć etap Azja Centralna, ponieważ do Kirgizji nie potrzebujemy wizy i możemy tam wjechać bez problemu i zostać dłużej wedle uznania. Następnie polecimy do Indii.
Chcemy koniecznie pojechać nad jezioro Isyk Kul i oczywiście do Biszkeku.
Kto był w ostatnim czasie i może nam pomóc w przygotowaniach? Proszę o kontakt: justynakisiel@hotmail.com
Kto chce się do nas doczepić? :)
nitkaska 21:22 | 05.06.2014
I co, byłaś? Wybieramy się we trzy w lipcu na ok 10 dni. W sumie mamy 3 tygodnie na Uzbekistan i Kirgistan więc musimy ten czas jakoś "sprawiedliwie" podzielić. Interesują nas miejsca niezbyt odległe od granicy z Uzbekistanem, możesz coś polecić i zasugerować?
usteena 14:34 | 09.06.2014
Hej, Kirgistan to moge caly polecic ;) Ale trzeba troche od granicy odjechac i lepiej pobedzcie w kirgistanie troszke dluzej jezeli wolicie przyrode, a jak zwiedzanie to Uzbekistan.Uzbekistan to klasycznie stare miasta Kiwa, Bukara i Samarkanda. Na wszystkie nie macie czasu więc wybierzcie zgodnie z planem i upodobaniami. Taszkient sobie podarujcie, jedzcie doliną Fergańska do Osz w Kirgistanie (tamtędy będziecie pewnie przechodzić granicę).
W Kirgistanie obowiązkowo Osz (bazar, góra Sulejmana - Sulejman Too), Jalalabad i te dwa miasteczka obok, jezioro Sari Czelek, Karakol (nad Isik Kulem, cudny!) i trekking do Altyn Arashan (przepiekna bajkowa sceneria a tam mozecie sobie jeszcze zrobic trekking na prawie 4 000 metrow).
Ja caly Kirgistan pokochalam wiec nie wiem co polecac bo ja bym wszedzie jeszcze raz pojechala ;)
Jakby co to pisz na maila: justynakisiel@hotmail.com albo dzwon 600 382 682 bo ja zajeta jestem mocno to wole pogadac przez telefon to wszystko szybko opowiem.
Buzka