Forum dyskusyjne
Okolice Viang Vieng
kategoria podróże po świecie
kraj Laos
usunięty/nieznany 19:30 | 14.02.2014
Witam SerdecznieW poprzednim roku podczas podozy po azji spedzilem kilka dni w Laos. Trasa pomiedzy Vientiane, a Luang Prabang jest dla mnie jedna z najciekawszych tras jakie kiedykolwiek pokonalem autobusem. Z tego tez powodu wybieram sie tam niebawem znow. Moj plan jest, aby wysiasc z autobusu gdzies troche przed lub za legendarnym Viang Vieng. Kilka dni pokrecic sie po wioskach i moze koniec wyprawy spedziec w Viang Vieng... ale generalnie nie mam nigdy planu, gdyz plan uklada zycie... ale o co chcialbym zapytac. czy zna ktos tamte strony? Z checia porozmawial by na skypie. Jesli ktos bylby w tamtym terminie (ostatni tydzien marca) tez mozna sie do mnie odezwac :-)
Pozdrawiam
szami 17:17 | 16.02.2014
tak jest cudnie, jaskinie, wodospady...bajkowo, mozesz popracowac niewolniczo na farmie, co wazne sa tam ludzie, ktorzy staraja sie cos zrobic z tym dziwnym miejscem jakim jest vang vieng. Miasto-inny swiat, okolice warte odwiedzenia
makensis 02:05 | 17.01.2015
Legenda Vang Vieng przemija, z bastionu swobód przerodziło się w kolejne miasteczko prowincjonalne. Kontrowersyjny tubing usunięto, znikła happy pizza z menu, a eksplorowanie jaskiń stało się zwyczajnie drogie.
zuzka 12:32 | 01.10.2015
Wybieramy się do Laosu w lutym , 5 osób. I mam kilka pytań: jak najlepiej dojechać z Vientiane do Vang Veng? Może polecacie jakieś noclegi? Jak dojechać z Vang Veng do Luang Prabang? Ile godzin zajmują noclegi? Czy da się dojechać z Luand Prabang do Don Det w 1 dzień? A tak ogólnie: czego absolutnie nie wolno opuścić w Laosie? Mamy 2 tygodnie.
zuzka 12:33 | 01.10.2015
Oczywiście chciałam napisać: ile godzin zajmują dojazdy
turkus 10:38 | 02.10.2015
Podzielam tę opnię, miasteczko wygląda dziś koszmarnie, nadszedł czas, by je wykreślić z miejsc wartych odwiedzenia.
makensis 21:31 | 02.10.2015
4-5 godzin, jak byś zajrzała na mapę to jedyna droga łącząca północ z południem, także transport jest na wyciągnięcie ręki. Oczywiście najszybciej vanem, kilka kursuje bezpośrednio do Vang Vieng i vice versa.