Forum dyskusyjne
Internet
kategoria podróże po świecie
kraj Laos
jack 16:06 | 05.08.2012
Hallo!Biore laptopa do Laosu/Wietnamu. Co mam zrobic, wykupic, zeby przez jeden miesiac surfowac (poczta, mapy, wiadomosci)? Dziekuje za info - Jack
milka 22:26 | 07.03.2013
To stary post więc pewnie odpowiedź nie przyda się już autorowi ale może komuś innemu. W Laosie w zdecydowanej większości hoteli było darmowe dobrze działające Wi-Fi. Oczywiście spaliśmy w najtańszych hotelach. Internetu nie było tylko w chatkach na wyspie na Mekongu.
[konto usuniete] 23:46 | 07.03.2013
Znak czasów, ludzie nie są w stanie przeżyć miesiąca bez internetu, nawet w tak fascynujących miejscach jak Laos czy Wietnam... :)
jack 10:37 | 08.03.2013
Widze, ze nie podrozujesz! Ja wiem, ze mozna isc do biura podrozy i oni grzebiac w INTERNECIE znajda Ci czego szukasz. Ale, wyobraz sobie mozna to zrobic i samemu. Znalezienie polaczen, noclegow, adresow, wydrukowanie karty pokladowej, internetowe przelewy z banku, przejrzenie map na Googlu,odzyskanie danych ze skradzionych dokumentowm, znak zycia do Rodziny - malo? Nie wiem czego ty szukasz w Internecie, ale wyglada - niczego pozytecznego. Nikt rozumny nie siedzi w internecie bedac w tak pieknych miejscach. Wiec do kogo skierowana jest twoja uwaga?
jacek_mal 01:02 | 11.03.2013
Laos to nie zadupie tak jak większość z nas myśli, sam tak myślałem jeszcze tydzień temu;) neta masz w każdym hotelu i w większości restauracji. Z transferem bywa różnie ale zazwyczaj to 500-1000 kb.
fotodrab 07:48 | 11.03.2013
Wyobraz sobie Sobi, ze da sie przezyc bez laptopa i internetu, ale jesli jestes na wloczedze, a nie z gory zaplanpowanymdo co do dnia wyjedzie, to bedzie Cie to kosztowalo. Laptop pozwala zaoszczedzic sporo pieniedzy i czasu.W Laosie o internet latwo. Nie mialem wprawdzie netu mobilnego, ale kazdy hostel w Vientiane, Vanvieng, czy Luangprabang ma internet i to z reguly wcale nienajgorszy. To samo w popularnych knajpach.