Forum dyskusyjne
Tajlandia - Laos - Kambodża
kategoria podróże po świecie
kraj Laos
Vertikall 21:18 | 11.11.2007
Witam wszystkich,Planuję na przyszły rok (okolice maja) wyjazd do powyższych krajów. Tajlandia ma być właściwie tylko tranzytem.
Punktem startowym i końcowym ma być Bangkok. Jadę do Laosu, robię kółko przez Kambodżę i z powrotem do Tajlandii. Laos i Kambodża są dla mnie niewiadomą dlatego potrzebuję kilku informacji dotyczących możliwych przejazdów lądowych między tymi trzema krajami.
Czy przejście granicy Laotańsko-Kambodżańskiej jest w ogóle możliwe?
Będę wdzięczny za każde info.
Dodatkowo jeżeli jest ktoś kto również by chciał się wybrać a nie ma z kim to proszę o kontakt, może uda się zgrać. Termin do negocjacji. Czas pobytu: około 3 tygodni.
Wyjazd z plecakami, możliwie maksymalnie niskim kosztem.
putrycydes 22:09 | 18.11.2007
http://www.kogo.republika.plna ww stronie jest podróż znajomych prawie dookoła świata w tym ponad rok z azji. laos i kambodża też
malgoskak 10:52 | 19.11.2007
Byłam w tych krajach 4 lata temu. Ja przekraczałam granicę Tajlandii z Laosem kolo Chiang Rai, stamtąd łodzią do Luang Prabang. Potem znów do Tajlandii kolo Vientiane (most przyjaźni), Do Kambodży przez standardowe przejście do Angkoru.Napisz na prywatny adres, to będę mogła więcej napisać. Małgorzata
puczina 02:32 | 24.11.2007
Rok temu bylismy w Taijandi i Kambodzy Sa 2 mozliwosci dotarcia z Tajlandi do Kambodzy 1 droga ladowa dlugi i meczacy czas przejazdu przez granice trzeba przejcs piechota i w kambodzy matorowerkiem lub przy leprzej ale i drozszej opcji taxi 2 przelot z Bangkoku do Angkoru
KATRIN____ 00:11 | 26.11.2007
Vertikall ... tez mnie to interesuje - moogę prosić e-mail do Ciebie
Vertikall 19:03 | 26.11.2007
Jasnesamuel_m@wp.pl
Będę wdzięczny za każde info.
Szukam również osób chętnych na taki wyjazd.
blt 10:30 | 14.12.2007
a ja wybieram się tą samą trasą już w czwartek. Mam bilety do bankgoku a potem do Lunag prabang, reszta wszystko na gorąco i na miejscu.Jesli będę w jakieś kawiarence int., to mogę Ci na gorąco pare infosów podesłac, a jeśli nie to po powrocie służe informacjami.
pozdro, beata