Forum dyskusyjne
Paryż-komunikacja brak biletu
kategoria podróże po świecie
kraj Francja
[fb] Marta Szatkowska 11:05 | 25.09.2015
Mam pytanie odnośnie biletów na komunikację miejską w Paryżu. Jedziemy z mężem i synkiem, który dzień przed wylotem skończy 4 latka a z tego co wiem do 4 lat dzieci korzystają z komunikacji za darmo.Chcemy kupić z mężem bilety na 5 dni 1-5 strefa i zastanawiam się nad synkiem. Czy kontrolerzy bardzo wnikają ile dziecko ma lat ? Ile kosztuje ewentualna kara za brak biletu dla dziecka ? Często są sprawdzane bilety ?
Czy jest zniżka dla dzieci na karnet Navigo i karnet 10 biletów Mobils 1-3 strefa ?
[konto usunięte] 13:10 | 25.09.2015
Twoje pytania, są delikatnie mówiąc, kontrowersyjne. Czy chodzi tobie o to, czy opłaca się jeździć bez ważnego biletu? Nie, nie opłaca się, tym bardziej, że dzieci i młodzież mają duże zniżki. Najlepiej wejdź sobie na stronę przewoźnika i przekalkuj sobie optymalny wariant. Pamiętaj, że w przypadku biletów okresowych nabywa się je w określonych dniach tygodnia.
[fb] Marta Szatkowska 13:24 | 25.09.2015
Kontrowersyjne ;)Ponawiając, czy jest zniżka na karnety Navigo dla dziecka i bilety jednodniowe Mobils (strefa 1-3) ?
Bilety dla nas na 5 dni od soboty na strefy 1-5 kosztują 150 euro co jest ceną z kosmosu ;) Kombinuję z kartami Navigo i biletami jednodniowymi ale nie wiem czy są zniżki dla dziecka. Ktoś wie ?
[konto usunięte] 14:31 | 25.09.2015
Spróbuj tutaj:http://booking.parisinfo.com/z6200e2x26827m466g3727_uk-ratp-transport.aspx
Paris visite 1-5 2plus1 na dzień dzisiejszy to 170 euro :-)
Navigo jest od pon. do niedz. więc lipa.
Na jedniodniowe są zniżki 50% ale to bez sensu.
Na jednorazowe też ale w strefie 1-2. W dalszych są na określone trasy.
Miejscowe małolaty jeżdżą na innych zasadach.
paweł.p 15:19 | 25.09.2015
Wybacz Marta szczerość, ale jeżeli część Twojego pytania nie jest kontrowersyjna, to na pewno durna. Podłączę się do Twojego pytania. Może ktoś wie na Globie jak orżnąć jakiegoś armatora. Marzę o Masywie Vinsona w Górach Ellswortha. Tylko brakuje mi 100 tysięcy. Niestety wyprawa na Antarktydę jest dla mnie zbyt droga.
[fb] Marta Szatkowska 16:16 | 25.09.2015
>Spróbuj tutaj:>http://booking.parisinfo.com/z6200e2x26827m466g3727_uk-ratp-transport.aspx
>Paris visite 1-5 2plus1 na dzień dzisiejszy to 170 euro :-)
>Navigo jest od pon. do niedz. więc lipa.
>Na jedniodniowe są zniżki 50% ale to bez sensu.
>Na jednorazowe też ale w strefie 1-2. W dalszych są na określone trasy.
>Miejscowe małolaty jeżdżą na innych zasadach.
Dzięki wielkie :)
To skąd ja wzięłam, że visite 60 dorosły, 30 dziecko ? 1-5 strefa na 5 dni ? Gdzieś znalazłam taką tabelkę, już nieaktualna ? Była ze stycznia 2015 ;)
Myślałam nad jednodniowym Mobils 1-3 na sobotę i niedzielę.
A od poniedziałku kupić Navigo 1-5 za 25 euro (bo wiem,że są zmiany w cenach od września). Tylko nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy jest zniżka dla dziecka ....
[fb] Marta Szatkowska 16:20 | 25.09.2015
Widzisz Pawle, durnota ludzka nie zna granic :) ;)pozdrawiam SERDECZNIE
>Wybacz Marta szczerość, ale jeżeli część Twojego pytania nie jest kontrowersyjna, to
>na pewno durna. Podłączę się do Twojego pytania. Może ktoś wie na Globie jak orżnąć
>jakiegoś armatora. Marzę o Masywie Vinsona w Górach Ellswortha. Tylko brakuje mi 100
>tysięcy. Niestety wyprawa na Antarktydę jest dla mnie zbyt droga.
makensis 22:17 | 02.10.2015
Możesz obserwować jak "imigranci" podróżują metrem. To dopiero przygoda - bramki w metrze to proste urządzenia, można się przecisnąć, nawet z dzieckiem ;)