/ / FRANCJA > kontrola policji > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

kontrola policji

kategoria podróże po świecie

kraj Francja

dux69 dołączył
13.12.2013

dux69 15:08 | 13.12.2013

mialem dziwna kontrole policji.dwoch mezczyzn bez mundurow ,oznakowan podeszlo na czerwonym swietle i jeden pokazal mi na kartonie lub materiale napis ,,policja'' ,zarzadal zjechania na bok i ukazania dokumentow,Czy tak we Francji wyglada kontrola policji?Jeden z tych mezczyzn byl nawet w kasku

Jarek351 dołączył
20.12.2013

Jarek351 08:43 | 30.12.2013

Nie. Ja zawsze spotykałem się z umundurowanymi. Dużo się słyszy o takich oszustach, którzy się podszywają pod policje... Trzeba było zażądać wylegitymowania się. Każdy policjant ma obowiązek wylegitymowania się.

PS. niechcący zgłosiłem twój wpis do moderacji (nie to mi się kliknęło). Przepraszam i mam nadzieję że admin zostawi wpis.

blazy dołączył
20.03.2007

blazy 02:21 | 31.12.2013

Tak kiedyś oszukiwali Rumuni w Bukareszcie.Może to też byli Rumuni- zobaczyli samochód z polskimi blachami to chcieli sobie zarobić.

dux69 dołączył
13.12.2013

dux69 18:16 | 05.08.2014

troche czasu minelo ale dokoncze historie jak sie skonczyla.
Bylismy w sumie w celach handlowych i tak jak pisalem na skrzyzowaniu na czerwonym swietle osoba wkasu z napisem na brystolu flamstrem policja kazala zjechac nam i pokazac dokumenty.Kolega tego nie zrobil tylko zamknal sie i chcial odjechac.W tym czasie osoba wg mnie pochodzenia arabskiego wyciagla jakas palke i uderzajacw przednia szybe zrobila pajeczyne na szybie przedniej a boczna od mojej stony poszla w mak.Odjechalismy przekonani ze byl to napad,Ale nie byl to naprawde byla policja lub jacys ,,pomagacze;; policji.Przekonalismy sie za ,,jakis czas, jak na skrzyzowaniu otworzyly sie drzwi przylozono mi 2 lufy pistoletu do glowy a 3 policjant skul mnie do okna samochodu.Nastepnie sprawdzano mi dokumenty i przeszukiwali mnie centymetr po centymetrze, zawieziono na komisariat ,przykuto do lawki i po 4 godzinach wypuszczono.najbardziej ciekawi mnie to zew akcji bralo udzial okolo 20 policjantow ,4 samochody i iles tam motocykli.Najwieksze zdumienie wywarlo na mnie ze na komisariacie widzialem tzw ,,kolorowych'' z takimi napisami policja na szyi jakby wlasnej roboty i kazdy inny.na drugi dzien poszlismy do konsulatu w paryzu gdzie nam polecono tlumacza dla kolegi ktory musial sie stawic za 2 tygodnie na przesluchanie.Stawil sie oczywiscie i tyle.Ot takja historyjka

ania71 dołączył
14.02.2013

ania71 18:54 | 05.08.2014

Ja pewnie tez na widok takiej ręcznie pisanej tabliczki odjechałabym z piskiem opon ,dziwna sytuacja.Mnie jeden raz tylko zatrzymała do kontroli policja we Francji tuż przy granicy z niemcami ale tylko sprawdzili dokumenty i ubezpieczenie i odjechałam.A co z tymi potłuczonymi szybami ?A czy tłumaczyli jakoś to swoje bandyckie zachowanie?

dux69 dołączył
13.12.2013

dux69 12:01 | 09.08.2014

Auto bylo kolegi ,mial ubezpieczone szyby to w Polsce sobie wymienil.Ogolnie to nie chciano mu samochodu oddac od razu ,tlumaczac ze dostanie je jak wroci tu za 2 tygodnie z tlumaczem.Ja jednak uparlem sie ze chce swoje rzeczy z samochodu (aparat,plecak itd) i to mnie oddano kluczyk.Wspomne jednak ze kolega jako prowadzacy byl bardzo brutalnie potraktowany ,i wrecz osmieszany lub nawet ponizany prze tych policjantow po cywilnemu ktorzy byli zazwyczaj ,,kolorowi''Policja w umundurowaniu zachowywala nienagannie i nawet zaczela sie dziwic co nas spotakalo i wspolczuc po ,,akcji'' na komisariacie.

Co ciekawe konsul w ambasadzie sam nam powiedzial ze po zmroku nie nalezy jezdzic poza centrum Paryza i sam nie wie jak by sie zachowal w tej sytuacji.

Jak sie zglosil po 2 tygodniach z tlumaczem na komisariacie w 5 minut spisano zeznania i twierdzac ze sa brdzo zajeci zakonczono sprawe.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl