/ / BUłGARIA > Nie tylko plaża w Bułgarii > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Nie tylko plaża w Bułgarii

kategoria podróże po świecie

gkeb dołączył
22.02.2015

gkeb 15:32 | 02.12.2015

Był tutaj wątek o górach w Bułgarii, ale został usunięty, a szkoda.
Wielu Bułgaria kojarzy się raczej z wakacjami na plaży, Złote Piaski itd. A przecież można tam znaleźć również inne atrakcje. Właśnie tytułowe góry. Mamy do dyspozycji góry Piryn (ośrodek narciarski Bansko), Riła (ośrodek Borowec). Te akurat znam z punktu widzenia szaleństw narciarskich. Pewnie są i inne.
Dlaczego Bułgaria kojarzy się tylko z plażowaniem a nie ze sportami zimowymi?

pincek dołączył
01.02.2016

pincek 10:48 | 01.02.2016

U nas takie panuje przekonanie, tak się to już jakoś utarło że jak do Bułgarii to na Złote Piaski. Wszystkie popularne biura podróży oferują pobyty na plaży w pełnym słońcu w cudownym hotelu z basenem.. I tyle wiemy ile nam oferują. A to bardzo błędne przekonanie, bo Bułgaria jest taka piękna.. A Sofia, Sozopol, Wielkie Tyrnowo? Uwielbiam Bułgarię za te cudowne miejsca. Byłem tam pierwszy raz na wycieczce z Wytwórnią, drugi raz jadę już sam, najprawdopodobniej jeszcze w tym roku.

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 11:16 | 01.02.2016

Witamy ponownie "wytwórnię", tylko nick jakby inny.

gkeb dołączył
22.02.2015

gkeb 14:03 | 01.02.2016

>Witamy ponownie "wytwórnię", tylko nick jakby inny.

Aleś się przyczepił :) Mało tu na forum postów o innych regionach Bułgarii, przeważają niestety te najbliższe morzu.

gkeb dołączył
22.02.2015

gkeb 14:01 | 01.02.2016

>U nas takie panuje przekonanie, tak się to już jakoś utarło że jak do Bułgarii to na
>Złote Piaski. Wszystkie popularne biura podróży oferują pobyty na plaży w pełnym
>słońcu w cudownym hotelu z basenem.. I tyle wiemy ile nam oferują. A to bardzo błędne
>przekonanie, bo Bułgaria jest taka piękna.. A Sofia, Sozopol, Wielkie Tyrnowo?
>Uwielbiam Bułgarię za te cudowne miejsca. Byłem tam pierwszy raz na wycieczce z
>Wytwórnią, drugi raz jadę już sam, najprawdopodobniej jeszcze w tym roku.

Bułgaria jest na tyle duża, że można tam wiele miejsc zobaczyć. Ja pisząc pierwszy post miałem na myśli co prawda miejsca bardzo odmienne od plaż - czyli bułgarskie góry i ich zaplecze skierowane do fanów narciarstwa. I nie tylko. Jakoś mało jest ofert na wyprawy w góry właśnie w Bułgarii. A szkoda.

usunięty/nieznany 10:02 | 24.02.2016

Zgadzam się. Dokładnie tak jest. Szkoda, że Bułgaria, choć jest takim pięknym krajem, ma rozreklamowane tylko dwa słynne kurorty - właśnie Złote Piaski i Słoneczny Brzeg. Sama spędziłam tydzień w tym pierwszym, ale pokusiłam się o wycieczkę do Warny i Pobity Kamyni. Dwa piękne miejsca, każde o zupełnie innym charakterze, ale niestety nie tak popularne jak wcześniej wspomniane kurorty. Sama ostatnio szukałam jakiegoś poradnika, co można ewentualnie zwiedzić w Bułgarii, ale tak bardziej alternatywnie. Wpadłam na portal podróżniczy Kronika Odkrywców i po jakimś czasie znalazłam tam właśnie tekst o Bułgarii Magdaleny Genow (podejrzewam, że z racji nazwiska chyba sama ma jakieś bułgarskie korzenie). Podrzucam link poniżej. Może się przyda.

http://kronikaodkrywcow.pl/pl/blog/co-warto-zobaczy%C4%87-w-bu%C5%82garii-1/

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 10:46 | 24.02.2016

Na tym blogu jest tylko kilka słabych zdjęć i minimalna ilość informacji typu: "Drugie co do wielkości miasto w Bułgarii może się poszczycić urokliwą starówką." Żadnych ciekawostek i informacji praktycznych - niby w jaki sposób miałoby się to przydać?

rudapsycholozka dołączył
05.06.2014

rudapsycholozka 10:57 | 25.02.2016

Jeśli chodzi o Bułgarię, to u nas znajdziesz wpisy odnośnie Riły i Pirynu, a także na temat nadmorskich miejscowości, ale bardziej z naciskiem na zwiedzanie ciekawych miejsc niż na plażowaniu:
http://balkanyrudej.pl/category/kategorie-wpisow/bulgaria/
Pozdrawiam,
ruda

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 12:49 | 25.02.2016

Ja nie szukam informacji o Bułgarii, tylko kontestuję kryptoreklamę - warto przeczytać wątek zanim się weźmie w nim udział.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl