Forum dyskusyjne

Bułgaria samochodem

kategoria podróże po świecie

hagberry dołączył
16.09.2016

hagberry 17:18 | 16.09.2016

Jeśli potrzebujesz dobrej wypożyczalni samochodów w Bułgarii - wybierz Top Rent A Car Bułgaria. Szybka, łatwa i bezpieczna rezerwacja, nowe samochody, doskonała obsługa - najlepsze oferty wynajmu samochodów w Bułgarii. Znajdziesz je tutaj : https://toprentacar.pl/

zgłoszone do moderacji

dookolaglobu.pl dołączył
19.06.2016

dookolaglobu.pl 00:26 | 01.09.2016

chyba trochę za mocno skupiłem się na aspekcie samej drogi i pojazdu. Co do reszty wątpliwości to Bułgaria jest przyjaznym państwem a Bułgarzy są mega fajnymi ludźmi i nie ma się czego obawiać. Wystarczy tylko myśleć, jak wszędzie ;)

zgłoszone do moderacji

dookolaglobu.pl dołączył
19.06.2016

dookolaglobu.pl 00:20 | 01.09.2016

W
>przewodniku umieszczonym na tej stronie przeczytałam,

Ten przewodnik to widzę, że stworzony za stroną polskiego MSZ chyba. O całych Bałkanach i państwach tranzytowych tak piszą (i gorzej), a nie ma to wiele wspólnego z zastaną tam rzeczywistością...

Tak jak ktoś przede mną napisał, po Bułgarii jeździ się generalnie tak jak po Polsce. Drogi czasem gorsze niż tu, w większości takie same. Zwracaj tylko baczniejszą uwagę na zachowania innych kierujących bo mogą czasem robić jakieś dziwne manewry, np. zatrzymać się na drodze bez uprzedzenia.

Te zalecenia co napisałeś to w sumie można by przyjąć do każdego państwa na świecie. Każda rozsądna osoba ma je zakodowane w głowie jako normalne środki ostrożności. Przecież wszędzie nocą się jeździ mniej bezpiecznie (bo mało widać) a jak się zatrzymasz przy barze na noc to zwiększasz prawdopodobieństwo starcia z nietrzeźwym klientem.

Podróżowaliśmy motocyklem po Bałkanach 7 tygodni i zrobiliśmy 8000km. Moto stało nieraz nocami na ulicy czy to w Rumunii, czy w Bułgarii, Albanii, Bośni, itd. Nadal ma koła i nawet dało się nim wrócić do PL, postawiłem je na 4 dni pod blokiem w PL i mi urwali lusterko ;)

Polecam naszą obszerną i oryginalną relację pokazującą prawdziwą naturę odwiedzanych przez nas zakątków na www.dookolaglobu.pl ;)

zgłoszone do moderacji

adamje@wp.pl dołączył
26.08.2016

adamje@wp.pl 07:33 | 27.08.2016

Szczerze to nie zauważyłem by ten kraj był szczególnie niebezpieczny, jezdzilem po nim łącznie 3tyg, może nie luksusowym, ale nowym autem bez żadnych przygód.

zgłoszone do moderacji

arwena1971 dołączył
15.10.2015

arwena1971 21:23 | 26.08.2016

Witam.
Chodzi mi szczególnie o bezpieczeństwo podróżowania samochodem po tym kraju. W przewodniku umieszczonym na tej stronie przeczytałam, "Należy unikać podróżowania nocą, zatrzymywania się na nocleg na niestrzeżonych parkingach, w pobliżu przydrożnych barów itp. Podczas jazdy wskazane jest blokowanie drzwi samochodu od wewnątrz. Nie należy pozostawiać auta bez dozoru, zwłaszcza jeśli znajduje się w nim bagaż.
W związku z częstymi kradzieżami, szczególnie w okresie letnim, nowych i drogich samochodów, zaleca się podróżującym takimi pojazdami daleko idącą ostrożność, a nawet nieużywanie ich w miarę możliwości w podróżach do i przez Bułgarię."
Zastanawiałam się skąd mogą wynikać takie ostrzeżenia, i czy są one adekwatne do zagrożenia. Czy Bułgaria jest aż tak niebezpiecznym krajem?

zgłoszone do moderacji

adamje@wp.pl dołączył
26.08.2016

adamje@wp.pl 15:33 | 26.08.2016

Witam! Byłem 2 razy w Bułgarii samochodem, ostatnio 2 lata temu, i nie wiem co masz na myśli? Jeździ się jak w polsce, no może kierowcy czasami bywaja bardziej nerwowi ;)

zgłoszone do moderacji

arwena1971 dołączył
15.10.2015

arwena1971 22:15 | 25.08.2016

Czy ktoś z Was podróżował ostatnio samochodem po Bułgarii. Wybieram się tam we wrześniu, ale po przeczytaniu informacji w przewodniku zaczynam mieć obawy, czy to dobry pomysł. Chodzi mi o zwiedzanie samochodem kraju, a nie dojechanie do któregoś z kurortów.

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl