Forum dyskusyjne
Czy można wwiezc żywność w bagażu podrecznym
kategoria podróże po świecie
kraj Izrael
renata.sf 17:58 | 12.12.2016
No właśnie. Czy można w podręcznym bagażu wiezc kabanosy, np.żółty ser , kanapki czy salami?Czy są gdzieś jakieś wytyczne?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Renata
[konto usuniete] 18:22 | 12.12.2016
Proszę, oto ściąga:https://polakzagranica.msz.gov.pl/IZRAEL,I,OBSZAR,PODLEGLY,PALESTYNSKIEJ,WLADZY,NARODOWEJ,ZACHODNI,BRZEG,JORDANU,I,STREFA,GAZY,ISR.html
basiawi@op.pl 18:42 | 28.12.2017
>Proszę, oto ściąga:>https://polakzagranica.msz.gov.pl/IZRAEL,I,OBSZAR,PODLEGLY,PALESTYNSKIEJ,WLADZY,NAROD
>OWEJ,ZACHODNI,BRZEG,JORDANU,I,STREFA,GAZY,ISR.html
>
ja tutaj nie widzę żadnych informacji na zadane pytanie - proszę podać ponownie adres do owej "ściągi". Może jakaś ciemna jestem ale mnie się tylko takie coś pokazuje
basiawi@op.pl 18:45 | 28.12.2017
Pani Renato, czy udało się pani zdobyć albo raczej na własnej skórze sprawdzić jak jest z żywnością przy wyjeździe a raczej locie do Izraela ?Będę wdzięczna za wszelką informację.
Barbara
[konto usuniete] 19:24 | 28.12.2017
Pani Renata zebrała szczegółowe informacje z forum oraz prywatnie i tyle Ją widzieli...Skoro na podanej stronie MSZtu nie widzisz, proszę skopiowane:
"Osoby pełnoletnie mogą wwieźć 1 l alkoholu wysokoprocentowego oraz 2 l wina, 250 g wyrobów tytoniowych, , 1l perfum, 3 kg żywności oraz przedmioty użytkowe o wartości do 200 USD."
Przekładając na praktykę możesz wwieźć i wafle ryżowe i kabanosy w ilościach detalicznych :).