Forum dyskusyjne
do Norwegii na narty biegowe
kategoria podróże po świecie
kraj Norwegia
Agucha 13:22 | 21.02.2011
Witam,słyszałam że są organizowane wyprawy na nartach biegowych po Norwegii, ale nie mogę znalezc nigdzie informacji, jeśli ktoś był lub wie kto organizuje, prosże o pomoc,
dzięi
bachu 19:09 | 21.02.2011
ja także szukam chętnych na taki wyjazd. prosze o kontakt[url=http://www.barman-na-wesele.pl]barman na wesela[/url]
sp9hzx 15:56 | 24.02.2011
Na narty biegowe to chyba lepsze warunki są w Finlandi.I zdecydowanie taniej ,nie wspominająć o bardziej przyjaznych Finach.
Jest mnóstwo tras i rozsądne ceny za domy www.romeks.pl/wakacyjne w Finlandia
Galatea 08:38 | 28.02.2011
Zależy jaki rodzaj trudności tras się przewiduje. Ja z moim lubym zamierzamy się udać na płaskowyż Hardangervidda. Szlaki nawet latem wymagają sporej spostrzegawczości aby nie zbłądzić - często oznakowaniem szlaku jest kilka kamieni, z pozoru nie odróżniających się od reszty. Także to raczej wyprawa dla odważnych i dobrze by było zaznajomić się z terenem w bardziej sprzyjających warunkach. Do tej pory bywaliśmy tam wyłącznie na wyprawach trekkingowych (4 razy po ok 2 tygodnie z namiotem), stąd i decyzja by w marcu udać się na dzikie przetarcie szlaków biegówkami.
bynio 20:00 | 07.03.2011
Na mistrzostwach świata cała narciarska, norweska sztafeta kobiet miała astmę. Nie wiem, czy to nie zaraźliwe.
grzesiekodm 18:55 | 09.03.2011
W Norwegii, zwłaszcza na płaskowyżu Hardangervidda narciarstwo biegowe i turowe jest bardzo popularne. Nie trzeba szukać żadnych zorganizowanych wyjazdów. Wystarczy tylko zajechać i biegać gdzie się chce. Problemem jest jedynie orientacja w terenie zwłaszcza podczas mglistej pogody. Jednak sama idea wyjazdu na narty do Norwegii jest znakomita!