Forum dyskusyjne

PREZENT z polski

kategoria inne

kraj Indie

fit_Jolka dołączył
09.12.2016

fit_Jolka 15:05 | 12.12.2017

Moja znajoma leciała tam do koleżanki, którą poznała przy jakimś projekcie w Polsce. Dziewczynie tej podobały się nasze polskie róże, w ogóle chyba szalała na punkcie tych kwiatów, a skoro moja znajoma nie mogła zbytnio ich przetransportować to zrobiła jej taki pakiet różany i skompletowała kilka rzeczy w podobnej tematyce. Sama zrobiła wodę różaną (która swoja drogą ma wiele ciekawych zastosowań)http://www.kobiety.pl/uroda/woda-rozana-dlaczego-warto-ja-stosowac oczywiście w ładnej ozdobnej buteleczce, odpowiednio małej żeby nie było problemu przy odprawach. Najładniejszy był łańcuszek z różą. Oczywiście to był bardzo spersonalizowany prezent, ale jeśli chodzi o alkohol to nie rozpędzałabym się, bo mogą być problemy na lotnisku.

zgłoszone do moderacji

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 20:16 | 25.03.2015

Marta1987 weź co chcesz byle nie ogórki kiszone i bigos.

zgłoszone do moderacji

Golik dołączył
06.02.2013

Golik 19:42 | 25.03.2015

1,5 l butelka na głowę (lub kilka mniejszych) jest bez problemowa. Można jeszcze drugie tyle kupić w strefie wolnocłowej i dać do podręcznego.

zgłoszone do moderacji

rajmik1975 dołączył
16.02.2015

rajmik1975 11:50 | 25.03.2015

A ile tej zubrowki mozna zabrac ? jak to wyglada w praktyce ?

zgłoszone do moderacji

Golik dołączył
06.02.2013

Golik 21:20 | 24.03.2015

Dziwne podpowiedzi, aby biedniejszej rodzinie dać rzeczy używane...

Jeszcze sugeruję rozważyć bursztyny jako polską specjalność, szczególnie w kategorii drobiazgu. Choć dla przyszłej świekry można pomyśleć o czymś bardziej eleganckim.

zgłoszone do moderacji

Marco99 dołączył
27.03.2013

Marco99 15:52 | 29.12.2017

>też myśleliśmy i w końcu dla niego żubrówka dla niej bursztyny , dla dziecka maskotka
>orła białego, a dla ubogich np aparat fotograficzny - nawet analogowy- uwielbiają
>zdjęcia

bursztyny - ale bzdura.

Indie mają własne bursztyny. Tu liczą się diamenty. zależy jakie są wasze plany i kim jesteś.
Czy planujecie ślub. Jeśli tak to pamiętaj o dowry i big fat Indian wedding. w takiej sytuacji żubrówka i bursztyny to obraza i ośmieszenie siebie.

zgłoszone do moderacji

Maxi41 dołączył
14.08.2013

Maxi41 09:59 | 22.03.2015

Z muzycznych to bym wybrał coś takiego http://www.sklep-muzyczny.com.pl/zoom_h4nsp.html, a dla mamy faktycznie biżuteria - taka polska, ręcznie robiona byłaby fajna :)

zgłoszone do moderacji

marcyl dołączył
04.08.2010

marcyl 00:03 | 28.05.2011

też myśleliśmy i w końcu dla niego żubrówka dla niej bursztyny , dla dziecka maskotka orła białego, a dla ubogich np aparat fotograficzny - nawet analogowy- uwielbiają zdjęcia

zgłoszone do moderacji

fours dołączył
24.03.2015

fours 12:37 | 25.03.2015

żubrówka? niezły pomysł, hehe:)

zgłoszone do moderacji

Magz dołączył
06.01.2007

Magz 23:54 | 25.05.2011

Potwierdzam, zarówno żubrówka jak i belvedere zyskały ogromne uznanie hehe Tylko uważaj, żeby teściowa się nie dowiedziała. Ja swoje butelki cichaczem rozdałam, bo gdyby się wydało to byłaby afera. Sama mam straszny problem z prezentami bo w Indiach właściwie wszystko jest. A więc były m.in. lakiery do paznokci, pomadki, błyszczyki inglota. Bardzo smakowała nadziewana czekolada np. wedla. Resztę prezentów kupiłam na miejscu zaraz po przyjeździe.

zgłoszone do moderacji

Luti dołączył
22.04.2011

Luti 13:47 | 25.05.2011

Przede wszystkim w Indiach jest właściwie wszystko. Natomiast bardzo drogi jest importowany alkohol, więc Żubrówka czy Belvedere może być niezłym prezentem. Druga pozycja to polskie kosmetyki. Dużą popularnością cieszą się kryształy, które pochodzą w Indiach głównie z importu, więc są drogie. Dla uboższej rodziny może być to jakiś używany, a jeszcze sprawny i dobrze wyglądający sprzęt. Np. telefon komórkowy, mikser, DVD, laptop.

zgłoszone do moderacji

omshantiom dołączył
01.03.2011

omshantiom 13:50 | 24.05.2011

też zastanawiam się nad tym... muszę kupić coś dla dwóch rodzin: jednej zamożnej, z delhi, a drugiej uboższej, mieszkającej w górach... mają prąd, ale i tak żyją skromnie... myślałam o czyms praktycznym, czego nie ma w indiach albo jest za drogie żeby sobie na to pozwolić, ale chcialabym, żeby było szczególnie dla pani domu. może cos do kuchni...? pomóżcie:)

zgłoszone do moderacji

marta1987 dołączył
22.05.2011

marta1987 16:03 | 22.05.2011

pod koniec czerwca jade z chłopakiem ( hindusem) do indii i zastanawiam sie jakie prezenty bedą odpowiednie dla jego rodziców :) bede wdzieczna za pomoc !

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl