/ / MEKSYK > Cancun czy Playa de Carmen > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Cancun czy Playa de Carmen

kategoria podróże po świecie

kraj Meksyk

womANN dołączył
13.03.2011

womANN 16:53 | 14.10.2012

Witam,
Mamy w planie z rodziną (6 osób) spędzic Wielkanoc w Meksyku. Nie wiemy co wybrac Cancun czy Playa... Mają to byc wakacje z wypoczynkiem, imprezami oraz zwiedzaniem pobliskich okolic. Bardzo proszę o informacje na temat tych miejscowości.
Z góry dzięki :))
Pozdrawiam

taxi dołączył
17.10.2012

taxi 10:30 | 18.10.2012

Byłam w Playa del Carmen pare lat temu i mogę polecić. Sama miejscowość jest typowo turystyczna, czyli sklepy, restauracje, imprezy i hotele, ale cała zabudowa była niska i wkomponowana w otoczenie. Nie wiem czy to się zmieniło. Polecam Mambo Cafe, gdzie każdego wieczoru na żywo grają zespoły muzyczne z rożnych wysp karaibskich. Muzyka to przede wszystkim salsa, a wystrój i atmosfera lokalu jest jak filmie muzycznym :-) Playa del Carmen ma tez do zaoferowania piękne plaże, możliwości nurkowania, krystaliczną wodę, a dalej od centrum jest możliwość zobaczenia zwykłego meksykanskiego życia. Jest rownież dobrą bazą wypadową do zwiedzania Yukatanu. O Cancun słyszałam, ze to getto turystyczne, ale byłam tam tylko na lotnisku, więc nie mogę nic konkretnego powiedzieć.
Udanych wakacji :-)

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 16:55 | 18.10.2012

Pięknie powiedziane ale to prawda--Cancun to getto!!Tylko Playa!!!

AdriG dołączył
13.07.2011

AdriG 01:44 | 19.10.2012

Cancun to skupisko hoteli i resortów, barów i głośnych turystów, głównie z USA. Playa del Carmen jest bardziej kameralna, chociaż w międzyczasie też już skomercjalizowana. Mieszkałam w Playa del Carmen trzy miesiące od marca do czerwca i na pewno okres wielkanocny to nie jest czas na wypoczynek: zatłoczone plaże z zapitymi meksykańczykami, głośna muzyka techno, po prostu koszmar. Moje wrażenia z pobytu w Playa opisałam na blogu. Jest tam też wpis o wielkanocy, więc jak chcesz to sobie poczytaj, żeby mieć rozeznanie: http://www.just-a-travel.com/wielkanoc-w-meksyku/
W każdym innym terminie, oprócz miesięcy letnich Playa del Carmen jest fantastyczna!

Pozdrawiam
Adri z http://www.just-a-travel.com/

womANN dołączył
13.03.2011

womANN 18:39 | 20.10.2012

Dzięki bardzo za informacje,.. mamy juz wstępny hotel na oku właśnie w Playa del Carmen :)
Pozdrawiam

radionx dołączył
19.03.2012

radionx 13:00 | 04.12.2012

No cóż, Playa del Carmen też nie powala. Nie wiem jak wypada w porównaniu z Cancun, które oglądałem tylko w drodze na lotnisko, ale jak dla mnie to też duża miejscowość wypoczykowa z tłumem turystów i barów. Jak ktoś chce imprezować, to OK. Jak poleżeć na plaży, to sama plaża nie powala, a z tyłu budynki. Najpiękniejsze plaże, złote i puste były w Tulum :) Na południe od Playa. Przy okazji są tam ruiny majańskie :)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl