Forum dyskusyjne
kajaki
kategoria inne
kraj Polska
Mada 19:47 | 28.04.2013
Jeśli ktokolwiek mógłby mi polecić jakiś spływ kajakowy dla laika, to będę wdzięczna, myślę tu o zorganizowanych wypadach i możliwości zapisania się na taki spływ w te wakacje w Polsce. Z góry dziękuję i pozdrawiam - Mada
[konto usuniete] 22:34 | 28.04.2013
Magdo polecamy Ci wybrać się na Bug. Bardzo fajny spływ jest z Sutna do Siemiatycz :)
Karim 22:31 | 07.06.2013
Oj tam Mada kajaki.. może zaraże i Ciebie moim hobby;D Ludzie lubią auta, motory.. a ja? Mam nowe hobby ;] ale najważniejsze to to, że sprawa mi ogromna frajdę. Mam już nawet sklep z częściami http://www.fredfenix.com.pl./ . Statki, okręty.. ze znajomymi realizujemy marzenia. I pomyśleć, że zabawa w piratów przerodziła się w żeglowanie. Gdyby ktoś kiedyś chciał zobaczyć jak to jest zapraszamy w morze.
robert.p 23:00 | 07.06.2013
Witaj ,Najlepszy i najładniejszy szlak spływu kajakami w Polsce to spływ Krutynią , łagodny nurt , piękna roślinność , dla początkujących idealna sprawa . Najlepiej wypożyczyć kajak w miejscowości Krutyń , spływ podzielony jest na kilka etapów ,jeżeli się zmęczysz to z każdego oznaczonego miejsca postoju zabiorą Cię organizatorzy i odwiozą na miejsce z którego startowałaś.
Na początek najlepiej trasa Krutyń - Ukta ok.13 km. , jak dasz radę można dalej .
Polecam ten spływ , byłem tam już kilkanaście razy i nadal nie mam dość.
Jak w czymś mogę pomóc to pytaj ?
Robert
Mada 19:24 | 09.06.2013
Witaj. Jeśli możesz podaj więcej informacji np., o terminach spływu lub o jakimś konkretnym adresie www lub mailu na którym mogłabym się dowiedzieć jak i kiedy można dołączyć. Najlepszy i najładniejszy powiadasz to ok. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję. Magda
Mada 19:24 | 09.06.2013
Witaj. Jeśli możesz podaj więcej informacji np., o terminach spływu lub o jakimś konkretnym adresie www lub mailu na którym mogłabym się dowiedzieć jak i kiedy można dołączyć. Najlepszy i najładniejszy powiadasz to ok. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję. Magda
ApetytNaSwiat 09:38 | 08.06.2013
Hej,Ja organizuję spływ na Bugu - więcej informacji znajdziesz tu:
http://www.apetytnaswiat.pl/sielski-weekend-nad-bugiem/
To taki spływ w sam raz dla początkujących. Jestem instruktorem kajakarstwa, więc na spływach dodatkowo zawsze jakąś wiedzę i doświadczenie przekazuję. Poza tym robimy sobie np. konkurs rzutów rzutką ratowniczą.
Ten weekend to spływ w sobotę, a w niedzielę piesza wycieczka. Do tego noclegi w komfortowych warunkach i świetne jedzenie. Full opcja! :) Polecam :)
Na pewno też będę organizował inne spływy, więc zachęcam do częstszych odwiedzin :)
nefertari 13:36 | 12.06.2013
Ja polecam Krutynie. Jest piękna i prosta... Szukam też chetnych na kajaki, niekomercyjne. W kupie weselej więc chce zebrać kilka osób. Chcemy w weekend spłynąć Rospudą od Jeziora Garbaś. Spanie w namiotach ognisko i klimat ciut studencki (mimo, że studentami juz dawno nie jestesmy ;-) jeśli jestez zainteresowany pisz.
ApetytNaSwiat 20:20 | 12.06.2013
Polecam też taki spływ:http://www.apetytnaswiat.pl/popoludniowy-splyw-kajakowy-radunia/
W lipcu będzie spływ Piaśnicą do morza - koniec na plaży w Dębkach ;-)