Forum dyskusyjne
Wędrówki górskie
kategoria inne
kraj Polska
[fb] Anna Kułaczkowska 00:41 | 30.08.2016
Witam . Mam pytanie . Wkrótce mam kilka dni wolnego . 24 września dokładnie . Chciałabym spędzić ten wolny czas aktywnie . Moze znacie jakieś wyjątkowe miejsca ? Jeśli ktoś ma wolne i jest chętny w połowie września połazić po górach ? Jakieś tanie kwatery pod Zakopanem ?
fanniemiec 16:20 | 01.09.2016
Wiem, że oklepane, ale morskie oko a potem nad czarny staw :)) Ale koniecznie nad czarny :P Napisz ile chodzisz po górach to powiem jakieś lepsze miejsca :))
Magdalena_ 00:19 | 04.05.2017
Najpiękniejsza dolina w Tatrach - Dolina Pięciu Stawów Polskich, trudność wejścia - średnia, a tym samym trasa jest w pełni osiągalna dla większości z nas:) Łatwiejsze wejście z drogi do Morskiego Oka, skręt przy Wodogrzmotach Mickiewicza:)
HotelSkipper 09:31 | 14.05.2017
Jeżeli chodzi o wędrówki górskie, to mogę się zgodzić, że zdecydowanie najlepszą opcją będą Tatry lub ewentualnie Sudety oraz Karpacz- gdzie tłoki turystów są nieco niższe niż w Zakopanym, to dosyć istotna kwestia.
Kuzif 13:11 | 16.05.2017
Kazdy szlak w górach jest piekny :)
malwa2138 12:51 | 17.05.2017
Proponuję Pieniny :) Tatry są piękne ale przeludnione... W Pieninach również jest sporo ludzi, ale mam wrażenie, że jest sopokojniej, dzięki temu można odpocząć. Jest naprawdę dużo ciekawych miejsc i można się nachodzić. Widoki cudne. Polecam zacząć od Czorsztyna, w którym znajduje się zamek. Nocleg w Szczawnicy bo z tamtąd można dojść wszędzie, na 3 Korony, Sokolicę, wzdłuż Dunajca na Słowację, a tam do Czrwonego Klasztoru. Możliwości jest mnóstwo. Byłam w październiku, piękny początek jesieni.Pozdrawiam!
krakowianka00 09:17 | 02.08.2017
>Witam . Mam pytanie . Wkrótce mam kilka dni wolnego . 24 września dokładnie .>Chciałabym spędzić ten wolny czas aktywnie . Moze znacie jakieś wyjątkowe miejsca ?
>Jeśli ktoś ma wolne i jest chętny w połowie września połazić po górach ? Jakieś tanie
>kwatery pod Zakopanem ?
też mi się wydaje, że wakacje i Tatry to niekoniecznie dobry pomysł... ale jak już będziesz, to tak z ciekawości możesz sobie pobrać aplikację Kasprowy Wierch - całkiem spoko jest :)
w Tatrach zawsze śpię w okolicy Kościeliskiej, w Kirach, wszędzie blisko stamtąd i dosyć tanio.
AleksyXx 14:46 | 04.08.2017
Ja w tamtym roku byłem w Tatrach, a w tym roku planuje pojechać w Pieniny:)
Julka82 14:14 | 03.08.2017
A może Beskid Niski? Jesienią jest tam pięknie, pusto i to też raj dla grzybiarzy, mój tata zawsze się tam obłowi.
miron11 23:44 | 03.08.2017
Szukaj noclegów w Cyhrli. Jest taniej, piękne widoki, mało ludzi i co najważniejsze, super miejsce wypadowe na szlaki.
PodOchorowiczowka 10:41 | 08.11.2017
A co powiesz na Wisłę i Beskid Śląski? Moim zdaniem to bardzo dobry wybór jeżeli chcesz zdobyć kilka szczytów oraz zaznać ciszy, spokoju- teraz nie ma tłumów turystów.
fit_Jolka 16:10 | 28.11.2017
Ja zawsze będę polecała Pieniny. Cudowne miejsce, można wypocząć, odprężyć się i wyciszyć. Trasy nie są ciężkie więc pasjonaci wchodzenia po wysokich górach raczej będą znudzeni ale dla Tych zaczynających przygodę jak najbardziej sprawdzą się na początek