Forum dyskusyjne
wakacje w Albanii
kategoria tanie podróżowanie
kraj Albania
ediwoz 17:03 | 31.12.2013
Ludzie zachęcam do odwiedzenia tego pięknego kraju, byłam 2 razy, wybieram się znowu. Piękna przyroda, cieple morze, wysokie góry, mało turystów, idealnie. Ludzie skromni, bardzo serdeczni, pomocni, bezpiecznie. Jeśli preferujecie morze, to radzę omijać duże kurorty, typu Durres, i wybierać małe mieścinki nadmorskie, np. Ksamil na południu. Powstaje tu bardzo dużo nowiutkich pensjonatów www.easyalbania.pl , plaże są zadbane, czyste, bez przerwy sprzątane. Jeśli chodzi o rafting polecam Berat i kanion Osumi, jeśli góry to Theti. Jeszcze na razie tanio!!!
kuchnia i podróże 18:19 | 17.01.2014
Zapraszam na mojego bloga :-) www.kuchniaipodroze.blogspot.com
Mmllmm 23:14 | 16.05.2014
Byłem tylko w Tiranie i Kruji.Zamierzam poświęcić nieco więcej czasu na ten kraj.
http://cel-podrozy.pl/albania.html
rudapsycholozka 15:34 | 05.06.2014
Z tym, że mało jest ludzi to się zgodzę, ale tylko jeśli wybierzemy się tam poza sezonem. Byłam w Albanii w kwietniu i generalnie byliśmy z partnerem jedynymi turystami. W sierpniu okazało się, że nawet na naszej dzikiej plaży (plaża poniżej przełęczy Llogarase, nad Morzem Jońskim) są tłumy turystów z Włoch, Francji, Niemiec, Polski itd.Owszem, Albania jest boska, ale jeszcze tylko przez chwilę. Strasznie się zabudowuje, ściąga tam niemiecki kapitał, więc są niestety spore szanse, że zrobi się tam za czas jakiś druga Chorwacja. Wiadomo, zabuduje się głównie wybrzeże, a góry nadal będą dzikie, choć to też pewnie kwestia czasu.
Znakiem czasu, że Albania się przekształca jest również fakt, że znikają praktycznie stare Mercedesy będące symbolem tego kraju, a na ich miejsce Albańczycy ściągają (lub nie tylko ściągają) auta typu BMW, Audi itp.
Także jak ktoś nosi się z zamiarem odwiedzenia Albanii to im szybciej, tym lepiej!
http://balkanyrudej.wordpress.com/
PawełPac 22:58 | 05.06.2014
Jestem za. Kto jedzie ze mną? Zabierałbym dziewczynę i psa a więc mam 2 miejsca jeszcze wolne. 2 dni temu rzuciłem robotę, mogę w każdej chwili wyjechać. Może ktoś ma jakieś większe auto? Może polecimy na dwa?
Ruda66 12:35 | 05.07.2014
Witaj Pawle.Dopiero dołączyłam do wątku, a Twój post jest z początku czerca, więc zastanawiam się, czy już pojechaliście czy jeszcze nie. :)