Forum dyskusyjne
Madera listopad grudzień
kategoria tanie podróżowanie
kraj Portugalia
teresaw64 13:33 | 18.05.2014
Ktoś ma ochotę połączyć siły? Podróż na własną rękę. Wylot z Berlina.A może ktoś był i chętnie udzieli porad lub wskazówek?
Mam 50 lat, ale wiek nie jest istotny. Ważne, by mieć chęci, wyobraźnię, trochę energii i rozsądku.
Zapraszam :) Czasu mało.
kudik 22:40 | 19.05.2014
Pomysł pierwsza klasa, a Madera jest jedną z piękniejszych wysp. W tydzień możesz zobaczyć większość głównych atrakcji, aby jeszcze pochodzić po szlakach warto mieć minimum 2 tygodnie.Miejsca, które sprawdziłem osobiście wraz z informacjami praktycznymi i cenami znajdziesz:
http://www.wakacjeipodroze.com/itemlist/category/272-madera
Udanej podróży i w razie pytań służę pomocą.
czeslaww1 05:44 | 21.05.2014
Piszesz na forum Madera listopad-grudzień a w komentarzu, czasu nie wiele.Wydaje mi sie że do końca roku to jeszcze ho,ho.Przypomnij się po wakacjach,nigdy nie planuję tak daleko na przód na razie mam w planach wyjazd sierpień-wrzesień do Gruzji.Też jestem w wieku 50+.Pozdrawiam.
bea77 18:56 | 26.05.2014
Bylam na Maderze w grudniu 2013 i szczerze obawialam sie pogody , ale tak naprawde jedynie padalo w interiorze .Co warto zobaczyc
-obecna stolice Funchal + wjazd kolejka do Monte
- Porto Moniz na polnocy wyspy - baseny naturalne
-Santana- tu mamy Park Tematyczny Madeira to atrakcja bardziej dla dzieci niz doroslych- szkoda czasu , jedynie co w miasteczku jest kilka drewnianych tradycyjnych domkow , ktore jak sie ma po drodze warto zobaczyc
- Machico - dawna stolica , nic specjalnego..
- ładne jest wnetrze wyspy chocby nawet przejechac sie autem przez interior , zupelnie rozny od terenow nadmorskich , jesli jest pogoda mozna wyjechac autem pod jeden ze szczytow wyspy , widoki naprawde sa piekne
- warto przejsc jakas" lewade" problem jest taki ze grudniu np wiekszosc byla zamknieta , mi udalo sie przejsc polowe szlaku zamknietego z Ribeiro Frio , jednak przyznam ze bylo niebezpiecznie , powalone drzewa, niezapiezpieczone przepascie
- na pewno warto przejechac sie statkiem na sasiednie Porto Santo- statek wyplywa o 8 rano i wraca o 21h do Funchal- koszt kolo 52 EUR , plaza na Porto Santo cudna i miasteczko tez malownicze
Summerek 05:19 | 23.01.2015
Madera jest przepiekna... o kazdej porzehttp://pl.blastingnews.com/podroze/2015/01/ogrod-na-atlantyku-poznaj-madere-00239255.html