/ / BOśNIA i HARCEGOWINA > Sylwester na Bałkanach > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Sylwester na Bałkanach

kategoria podróże po świecie

Dobar_skroz dołączył
12.11.2014

Dobar_skroz 22:11 | 12.11.2014

Trafiliśmy na ofertę wyjazdu sylwestrowego do Sarajewa z Pociągiem na Bałkany, w związku z czym mamy pytanie do bardziej 'otrzaskanych' z bośniackimi klimatami. To czy rakija i cevapi smakują tak jak podczas naszej ostatniej wizyty na Bałkanach, sprawdzimy sami :) ale gdyby ktoś nieco bardziej doświadczony mógł zerknąć na opis/program wycieczki i doradzić czy jego zdaniem warto, bylibyśmy wdzięczny. Ich strona to pociagnabalkany.pl
W cenie nie ma np obiadokolacji więc trzeba jakąś kaskę na to liczyć.. co prawda jest za to impreza sylwestrowa. Ludzie, którzy to organizują wydają się sensowni ale nie jesteśmy przekonani czy w zimę warto zwiedzać region (w programie jest też wycieczka do Mostaru).
Pozdrawiamy.

rudapsycholozka dołączył
05.06.2014

rudapsycholozka 11:35 | 22.01.2015

Jestem ciekawa, czy udaliście się z Pociągiem na sylwestrowy wyjazd. My udaliśmy się na Bałkany w tym czasie na własną rękę (BiH, Albania, Macedonia) i generalnie gdyby nie siarczyste mrozy, to byłoby niemalże idealnie.
Moim zdaniem zwiedzanie Bałkanów zimą to genialna sprawa. Nie tylko dlatego, że krajobraz wygląda inaczej, ale głównie z powodu braku tłumów i świętego spokoju. W Albanii byliśmy praktycznie jedynymi turystami, w Sarajewie i Skopje był większy ruch, ale bez dramatu. Także zima na Bałkanach jest jak najbardziej ok!

Relacja z zimowych Bałkanów: http://balkanyrudej.pl/category/balkanskie-wyprawy/balkany-201415/

Dobar_skroz dołączył
12.11.2014

Dobar_skroz 21:39 | 10.02.2015

Udało się i to koncertowo. Wycieczka zdecydowanie inna od dużych biur - na to liczyłem i nie zawiodłem się. Plan zrealizowany w 110 %. Wszystko profesjonalnie i porządnie mimo iż niektore decyzje podejmowaliśmy wspólnie i to dosyć spontanicznie, Niektórzy nie byli do tego przyzwyczajeni ale mnie osobiście bardzo spodobało się, że pilot dostosowuje czas i elementy programu do sytuacji 'czasowej' bo to jednak ma spore znaczenie na objazdówkach. Sarajewo pokochałem od pierwszego wejrzenia ! Budapeszt co prawda 'na szybko' ale z pewnością taki nocleg był lepszy niż jazda ponad 20 godzin od razu do Sarajewa. Progam ? -> Oczekiwaliśmy głównie zabawy a okazało się, że w ciągu kilku dni dowiedzieliśmy się o Bośni i Bałkanach tyle, że do dziś wspominam niektóre opowieści Piotra (szefa tego biura i naszego pilota) i coś tam doszukuję w sobie w necie. Właściwy człowiek na właściwym miejscu bo potrafi o trudnych tematach opowiadac bardzo ciekawie. Problemy bałkańsko-społeczne to temat rzeka, którą /jako dodatek/ do programu wycieczki az miło było słuchać. Zimowa sceneria Balkanow była bardzo przyjemna - a zwłascza kontrast temperaturowy podczas wycieczki do Mostaru !, chociaż Bośnia ewidentnie zasługuje by odwiedzić ją w cieplejsze dni. Jeśli kaska pozwoli to wybierzemy się z nimi jeszcze w tym roku ponownie. Póki nie zdrożeje, bo cięzko mi uwierzyć że za taka robotę bedą liczyć tak niewiele. W każdym razie póki jest rozwój jest i jakość więc polecam. A grupa rewelacyjna - wszyscy się zakolegowali i kto wie czy nie ruszymy kiedyś na jeszcze jedną wspólną wyprawę !! Pozdrawiam

rudapsycholozka dołączył
05.06.2014

rudapsycholozka 10:54 | 12.02.2015

To jest niewątpliwie plus małych biur podróży, skoncentrowanych na konkretnych tematach, w tym przypadku Bałkanach. My akurat nie potrzebujemy do szczęścia biura podróży, by cokolwiek zwiedzać, jednak wiem, że dla sporej większości osób, takie rozwiązanie z wykupieniem wycieczki jest znacznie prostsze.

A co do jazdy z Polski do Sarajewa - my w grudniu dojechaliśmy z Kielc do Sarajewa w 16h :) Bez noclegu po drodze i nawet bez jakiegoś wielkiego zmęczenia. Także ten nocleg w Budapeszcie jest według nas niezbyt potrzebny. Ale my, to my ;)

Pozdrawiam,
ruda
http://balkanyrudej.pl/

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl