/ / MEKSYK > Meksyk grudzień 2015 > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Meksyk grudzień 2015

kategoria podróże po świecie

kraj Meksyk

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 13:34 | 12.05.2015

Cześć.

Zastanawiamy się nad wyjazdem do Meksyku w okresie przedświątecznym, chcielibyśmy zakupić bilety w promocji jakie często, gęsto się pojawiają w grudniu na portalach typu fly4free. Nasuwa nam się jedno pytanie, czy wykupywać noclegi na booking.com czy też lecieć "w ciemno" i na miejscu organizować nocleg?

Jakie miejsce polecacie w Meksyku żeby można było i odpocząć i coś zobaczyć. Miejsce gdzie nie będzie bardzo drogo.

Podpowiedzcie coś :)

kiwi

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 09:31 | 15.05.2015

Nikt nic nie podpowie?

gastropoda dołączył
19.05.2011

gastropoda 19:14 | 17.05.2015

w jaką część Meksyku się wybieracie?

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 20:56 | 18.05.2015

> w jaką część Meksyku się wybieracie?

Playa Del Carmen lub Tulum
Chcemy szczerze mówiąc po ostatnich wczasach w indonezji sapnąć, mniej intensywnie kilka dni pełnego relaxu z drinkiem ale również by coś zobaczyć jak się będzie w tych okolicach...kto wie czy się tam kiedyś wróci :)

Pytań mam kilka:
1.Miejsce docelowe przylotu jakie wybrać?
2.Orientujecie sie skad najlepsze połączenie? Czy czekać grzecznie na promocje...
3. Termin - koniec listopada/poczatek grudnia ceny hoteli?
4.Znalezienie hotelu---> i teraz tak- czekając na okazję przelotu, jakiś last ...obawiam się by znaleźć hotel w dobrej cenie- szukać po przylocie w ciemno??
Czy opcja rezerwować z wyprzedzeniem bilet lotniczy i na spokojnie znaleźć jakąś hacjentę? Polecacie coś? Im bliżej morza tym lepiej :)
5. Wypożyczenie auta/skutera jak w praktyce wyglada? Cena orientacyjna?

Z gory dziekujeeee :)

Jacky dołączył
15.08.2006

Jacky 19:10 | 19.05.2015

Hello.
Wpisz w wyszukiwarkę Monachium-Cancun i z powrotem , AirFrance daje b.dobrą cenę (ok 1600 pln) + dolot / dojazd do Monachium za grosze.
Hostele , różnie- można pogrzebać na Hostelworld.com , tam są mapy i widać czy centrum czy nie. i czy adekwatne do ceny.
Wg mnie Tulum fajniejszy (miasto Majów) Playa - moloch turystyczny. Blisko do Chichen Itza.
Na temat auta za bardzo nie wiem, można poprosić właściciela hostelu o pomoc ale po co wszędzie dojedziesz autobusem albo uzgodnisz z jakim taxi busem cenę i obwiezie po okolicy.
Hej

niepoprawnapodrozniczka dołączył
27.08.2012

niepoprawnapodrozniczka 19:11 | 20.05.2015

Ja byłam w ubiegłym roku na święta bożego narodzenia w meksyku, dokładnie w Cancun. Bilety kupilam w TUI (w miare tanie czartery do Cancun z Warszawy), nocleg rezerwowałam na booking.com choć w czasie w którym tam byłam raczej nie widziało się zbyt wielu turystów wiec w wiekszości hoteli było raczej duzo miejsc wolnych

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl