Forum dyskusyjne
Co warto zobaczyć
kategoria podróże po świecie
kraj Hong Kong
ayska 14:35 | 13.11.2015
Za 2 tygodnie lecę do Hong Kongu, co warto zobaczyć, odwiedzić? Może macie jakiś rady, wskazówki albo ostrzeżenia?
[fb] Anna Kien 11:00 | 24.02.2017
Ekipa Travel Club była chyba wszędzie :-)
bigmark 21:25 | 24.02.2017
>hej>ekipa Travel Club Szczecin była tu wielokrotnie.
>to taki Nowy Jork sto lat póżniej.
>znamy go jak Berlin.
>polecamy
Jak jesteś taki bywały to się nie przechwalaj tylko pomóż koleżance.
bm
.......................................
bigmarkk.wordpress.com/
Monsoon 13:06 | 27.02.2017
Cześć!Mi najbardziej podobała się skąpana w czerwieniach i dymie ze stożkowych kadzideł świątynia Man Mo.Poświęcona jest ona dwóm bogom, a to co jest najbardziej ciekawe, to wpadający do niej i wypadający w tempie błyskawicy mieszkańcy miasta. Interesująco wydały mi się też tańce Filipinek na promenadzie. Na Soho można znaleźć fajne bary, mają też świetne sklepy z ubraniami :)
W Hong Kongu byłam krótko, ale może znajdziesz coś ciekawego na moim wpisie mynameiswind.com/hong-kong-miasto-kobiet-kartonach/
W mieście królują kobiety toteż jest bardzo bezpiecznie.
Jeśli pojedziesz na Victoria Peak autobusem z okolic promenady to ominiesz kolejkę na tramwaj.
Pozdrawiam
TomaszekAction 20:02 | 01.01.2018
Dla mnie z rzeczy które są totalnie warte zobaczenia to Victoria Peak ale omijajac platny i przepelniony taras widokowy i spacer z tamtad Liguard Road z pieknym widokiem na krajobraz Hong Kongu. Warto tez poszperać w necie za bezplatnymi tarasami widokowymi w wieżowcach,widoki przepiekne. Dla mających tez trochę czasu to piekne trekkingi naprzyklad na Lion Rock.
iglawpodrozy 02:46 | 16.03.2018
Warto na wgórze wybrać się autobusem, a nie kolejką linową, ponieważ są tam straszne kolejki i jest droga, autobus to koszt ok 4 dolarów i przeżycie niesamowite, zapraszam do mojego posta z Hongkongu :)iglawpodrozy.com/posts/show/hongkong-czyli-latwiejsza-wersja-ch in.html
kiwi2013 17:56 | 17.03.2018
Victoria Peak koniecznieAleja gwiazd
ladies market
Victoria harbour
OGród nan lian