Forum dyskusyjne
Koszty podróży
kategoria podróże po świecie
kraj Chile
cypher26 12:02 | 01.02.2017
WitamMam w sumie troche głupie pytanie ale może warto i zapytac;P Mianowicie chodzi o to jak długo można egzystować w Ameryce południowej mając 25000 zl oszczednosci do dyspozycji? Nie mam na mysli jakis szaleństw czasem hotel czasem couchsurfing przemieszczanie się autostopem rowerem a i może motorek 125 jak sie uda kupić na miejscu, ogólnie oszczedzac w miare mozliwsci :D
Co o tym myślicie?
hipol 16:29 | 01.02.2017
To zależy po jakim kraju. Byłam teraz ( listopad/grudzień ) w Peru i wydawałam dziennie średnio - 22 $ ( w tym wszystko - nocleg, przejazd, zwiedzanie, atrakcje, pamiątki ) - unikałam, jeśli się dało wycieczek z przewodnikiem, ale zobaczyłam sama b. dużo i podróż była intensywna. Jeśli chcesz zajrzyj na blog:podrozzyciablog.wordpress.com
Tani jest też Ekwador ( zwłaszcza przejazdy ), droższa Kolumbia. Z Am. Środkowej tanio jest w Gwatemali - gorąco polecam.
Nie byłam, ale inni podróżnicy mówią, że drogie są Chile, Argentyna i Wenezuela.
Najlepsze przewodniki - Lonely Planet podają najniższą dzienną stawkę na podróż, ale w realu zawsze wychodziło mi o wiele taniej ( np. po Peru podawali 113 $ na dzień ), a byłam w ok. 70 krajach.
Drogo jest też na Kubie ( znajoma wróciła i płaciła za pokój min. 20 $ )
Udanego wyjazdu!