Forum dyskusyjne
Austria - kto pomoże
kategoria podróże po świecie
kraj Austria
nitkaska 09:57 | 15.06.2017
Gdzie przeciętny turysta może wejść w Alpach austriackich. Dokąd się najlepiej udać, żeby wejść (wjechać kolejką) na lodowiec. Na które szczyty warto wejść lub wjechać, żeby zobaczyć jakiś spektakularny widok (nie wyczynowo i jednego dnia trasa w obie strony). Z góry dzięki :)
gastropoda 00:37 | 16.06.2017
Obertraun (jaskinie: Wielka Lodowa i Mamucia, Góra Krippenstein i marsz ku lodowcowi. Wjazd kolejką z przerwami na jaskinie lodowe. Pozdrawiam MICHAL
gastropoda 00:44 | 16.06.2017
Kolejka ma dwa przystanki po drodze. W ciągu jednego dnia można zobaczyć obie jaskinie oraz dojść do czoła lodowca oraz oczywiście wrócić na dół.
nitkaska 01:02 | 16.06.2017
Michał, dzięki, to akurat nie dla mnie tylko dla moich przyjaciół :)Liczę na c.d., bardzo chciałabym zebrać dla nich jakieś sensowne informacje.
A ja? Ja lecę do Chile. Zbieram sugestie :)
mela.kwiat02 15:38 | 05.12.2017
Może coś z tego rejonu austria-na-narty.pl/rejony-narciarskie/stubai Tam masz dokładny opis warunków narciarskich, ośrodka no i przy okazji od razu znajomi mogą znaleźć noclegi.
Piątek Antek 15:09 | 12.12.2017
Pod względem widokowym polecem Top of Salzburg czyli lodowiec: Kitzsteinhorn, położony niedaleko Kaprun, widok z góry naprawdę mocno powalający, w poście znajdziesz trochę zdjęć, które mam nadzieję przekonają ;)https://wywczas.com/wyjazdy/zell-am-see-i-kaprun-raj-dla-narciarzy-i-snowboardzistow/