/ / CHILE > Jak dotrzeć z El Chalten do Puerto Rio Tranquilo > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Jak dotrzeć z El Chalten do Puerto Rio Tranquilo

kategoria podróże po świecie

kraj Chile

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 11:43 | 05.12.2017

Jechał ktoś lokalną komunikacją? Bo na razie jak szukam, wychodzi mi podróż w kilku odcinkach. Dzięki za wszelkie sugestie.

miejska dołączył
26.12.2008

miejska 18:39 | 06.12.2017

Na początku zastrzegam, że mogę się mylić - bo nie dojechałam do Tranquilo.
Ale przeczuwam, że El Chalten oferuje mniejsze możliwości komunikacyjne niż np. Calafate. Ja po treku pod Fitz Roya wracałam do Calafate.
Ale i tak musisz dojechać do Perito Moreno i tam szukać możliwości przejazdu na chilijską stronę. Bo jak się domyślam, celem jest jaskinia marmurowa.
W każdym razie, poruszanie się po Argentynie autobusami jest nadzwyczaj proste.
Zdecydowana większość ludzi, którzy dojechali do Cuevas de Marmol zrobiła to poruszając się po Chile. Właściwie nie trafiłam na żadną relację potwierdzającą możliwość dojechania od Argentyny.

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 12:20 | 08.12.2017

Dziękuję bardzo :) Po dłuższych poszukiwaniach okazuje się, że dojechać można, ale jest to bardzo skomplikowane logistycznie i zabierze wiele czasu. Dlatego przemodelowaliśmy plan, wplatając w niego przelot a potem wynajęcie auta z Balmaceda, aby dojechać do Capillas de Marmol. Raz jeszcze dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie :)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl