Forum dyskusyjne
Zaproszenie do wizy Wolne miejsca
kategoria podróże po świecie
kraj Algieria
prow 17:48 | 03.01.2018
Witam globtroterów,wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Planujemy wyjazd wiosną do Algerii. Dwa samochody 4x4, 4-6 osób. I od razu mamy problem. Zaproszenia od lokalsów, które są wymagane przy wyrabianiu wiz algerskich. Niestety nie mamy żadnych kontaktów w tym kraju. Może któryś lub któraś z podróżników/-czek mógłby/mogłaby pomóc? Oczywiście pokrywamy koszty.
Mamy 2 wolne miejsca. Długość podróży 5-6 tygodni (można wrócić kilka dni szybciej samolotem z Tunezji lub Włoch). Wyjazd typu off-road, ale bez napinki. Spanie i jedzenie w większości we własnym zakresie lub u lokalsów. Zainteresowana/ny - pisz
Lontary 19:56 | 11.02.2018
witam kolegow podroznikow , chcialem wam pomoc ale moja zona sie niezgodzila . Moge podsunac wam pomysl . Zadzwon do ambasady w algerji , pracuje tak kobieta , jest zamezna z algerczykiem , moze miec jakies rozwiazanie waszego problemu .Jednak obawiam sie ze wize na 6 tygodni bedzie ciezko dostac , zwykle wiza turyst jest na 2 tygodnie , zeby dojechac do Tamanraset i wrocic to tak na "styk" . Ja osobiscie niemam kontaktu z polakami ktozy mieszkaja w algerii , a wim ze jest nas tu kilku ...moge dac wam kilka wskazuwek gdzie jechac i na co uwazac etc . jak juz dojdziecie do momentu wyprawy , przemiezam szlaki po pustyni , jak mam czas ..Ps. tylko prosze cie , jak bedziesz dzwonil do ambasady to nie mow ze ktos ci powiedzial ze tam pracuje kobieta zamezna z algerczykiem , odrazu padnie na mnie !
pozdrawiam i zycze powodzenia
haluska 11:51 | 18.02.2019
Cześć czy dostaliście wiże Algierska. Wybieram sie do Algierii na początku maj. i tez nie mam wizy ani znajomych.Chcę tam spędzić 2 tygodnie. Pozdrawiam