/ / ALGIERIA > lipiec Sebeiba > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

lipiec Sebeiba

kategoria podróże po świecie

senia dołączył
20.06.2008

senia 12:08 | 31.01.2024

Hej. Rozeznaję temat, czy będą chętni na wyjazd do Algierii w lipcu, w planie tour po pustyni i Sebeiba (festiwal Tuaregów). Drogo, jakieś 7 tysi trzeba liczyć. ok 9-10 dni, w zależności od dostępności w miarę tanich biletów lotniczych.

Menhir dołączył
02.11.2015

Menhir 10:50 | 01.02.2024

Hej, fajny pomysł, sama chciałabym zobaczyć ten festiwal, ale niestety w tym roku nie mogę. To jest święto ruchome, ale nie wiem jak długo trzeba czekać, aby wypadło w mniej gorącym miesiącu. Gorąco polecam okolice Djanet, pustynia tam jest CUDOWNA!
Powodzenia!
Menhir

senia dołączył
20.06.2008

senia 10:53 | 01.02.2024

Hej. Ruchome, ale w lipcu... więc skwaru się nie uniknie. Muszę zebrać czwórkę, żeby to miało sens, bo trzeba opłacić przewodnika i kucharza.

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 12:51 | 01.02.2024

> żeby to miało sens, bo trzeba opłacić przewodnika i kucharza.

Festiwal Sebeiba przyciąga co rok rzeszę widzów. Czy oni też zamawiają kucharza? Pytam z ciekawości.

senia dołączył
20.06.2008

senia 16:00 | 01.02.2024

Zaspokoję Twoją ciekawość... Festiwal to jeden dzień, a pozostałe dni spędza się przemierzając pustynię. Ja osobiście nie robię tego na nogach z konserwami w plecaku ;-).

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 19:03 | 01.02.2024

Zabrzmiało to tak, jakbyś miała w planach przemierzanie Sahary pieszo z plecakiem...

senia dołączył
20.06.2008

senia 19:06 | 01.02.2024

No właśnie nie mam takiego zamiaru i po to mi potrzebny przewodnik z autem terenowym i kucharz. Zamierzam spędzić tydzień na pustyni.

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 07:49 | 02.02.2024

Przepraszam, czy to nie jest tak, że wybierasz się na objazdówkę z biurem i kucharz jest obligatoryjny? To znaczy, uczestnicy poradziliby sobie bez niego (gdyby chcieli), bo przecież żarcie, sprzęt i opał i tak jedzie w dżipie, ale z jakichś względów biuro zmusza uczestników do opłacenia kucharza - nawet przy dwóch osobach. Oczywiście, to twoja sprawa i biura. Z ciekawości dopytuję, już zaznaczyłem.
Czytałem opisy wycieczek zorganizowanych po Algierii, gdzie uczestnicy "przemierzali" Saharę idąc codziennie porę kilometrów na lekko, czyli bez całości swoich bagażów, a dżipy przewożące calość ekwipunku wraz obsługą wycieczki już czekały na końcu drogi z przygotowanym obozowiskiem.
Super przygoda.
Ale w dalszym ciagu zastanawia mnie ten kucharz. Widocznie tak jest w Afryce.

senia dołączył
20.06.2008

senia 08:20 | 02.02.2024

Nie, nie wybieram się na objazdówkę z biurem.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl