Forum dyskusyjne
stopem do portugali
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Portugalia
zajacccp 15:52 | 30.06.2005
a czy mogla bys podac ceny kampingow oraz czasowo ile zajela ci podroz z portugali do polskiz gory dzieki
zgłoszone do moderacji
Marynia 20:49 | 08.06.2005
hej,byłam w Portugalii 2 lata temu i po pierwsze odradzam przewodnik Pascala - wpu¶cił mnie w maliny kilkakrotnie. Koniecznie trzeba w Prtugalii zobaczyć Porto a szczególnie Villa nova de Gaia (zwiedzanie piwnic i degustacja) oraz Lizbonę. Miejscowo¶ci nadmorskie/turystyczne nie zrobiły na mnie wrażenia. Ciekawsze tereny to Tras o Montes - dzikie góry, wspaniały park Peneda Geres. Bardzo ciekawe miejsce to Monsanto - wioska w górach pełna głazów i kamiennych domostw. Wrazenie robi± też opustoszałe wsie w Sierra de Lousa.
Co do stopa i spania na dziko: może być ciężko. Na stacjach benzynowych nie ma prysznicy. Namiot na dziko trudno rozbić - wszędzie pełno kamieni, ten kraj to same góry! Ja najczę¶ciej l±dowałam na kempingach mimo ze jest to wbrew mojej naturze;) Ale ceny były do przej¶cia więc my¶lę, że mozna sobie pozwolić.
Miłej wyprawy!
zgłoszone do moderacji
CosaNostra 20:32 | 29.05.2005
wybieram sie w sirpniu stopem do portugalii i chcialam sie dowiedziec jakie miejsce polecacie na wybrzezu?gdzie jest drozej gdzie taniej, co wybrac pola namiotowe czy rozbic namiot u kogos (slyszalam ze n ie ma z tym problemow) czekam na rozne ciekawostki!
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie PORTUGALIA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.