Forum dyskusyjne
SAINT TROPEZ
kategoria podróże po świecie
kraj Francja
diakon 21:15 | 26.02.2018
Witam serdecznie czy ktos byl w wyzej wymienionym mijescu ? planuje to jako wypad urlopowy i powoli zbieram informacje :) interesuje mnie bezpieczenstwo , dojazd zNicea czy Marsylia ? skad i czym ? bo z tego co przeszukalem zadnych bezposrednich polaczen nie ma .bardzo dziekuje za zainteresowanie tematem :)
[konto usuniete] 21:45 | 26.02.2018
Jeśli będziesz tam w okresie lipiec-sierpień, to najlepiej ominąć jakikolwiek dojazd drogą - okropne korki. Dobrym rozwiązaniem jest dojechać z Nicei pociągiem do Saint-Raphael a stamtąd statkiem do St Tropez. Bez korków i bardzo przyjemnie, zaś w pakiecie dostajesz piękny widok na półwysep i samo urocze miasteczko od strony morza.
diakon 23:01 | 27.02.2018
o dziękuje za te info bardzo przydatne . myślę tu o terminie czerwiec , będzie wystarczająco ciepło chyba żeby moc też skorzystać chwile z plaży ? inny termin to wrzesien - listopad ale to w tym wypadku juz tylko samo zwiedzanie zostaje . w czerwcu mozliwe ze az takiego tlumu nie bedzie ? podrozowalas pociagiem a pozniej statkiem ? orientacyjny koszt mozesz podac ?
[konto usuniete] 23:53 | 27.02.2018
Ja ostatnio byłam ze 2lata temu.Wejdź na stronę SNCF i sprawdź cenę biletu na pociąg -nie sądzę, by było to więcej niż 12-13e. Statki masz np. tutaj:http://www.bateauxsaintraphael.com/wa_files/prog%20mail%20bateaux%20saint%20raphael%202017.pdf. Cena ok. 25e aller-retour.
diakon 21:07 | 06.03.2018
Dziekuje za te wszelakie info. zdecyduje sie chyba na wynajecie samochodu , i mysle tu o Nicea 2 dni -> Saint Tropez 1 dzien i powrot. lub dostac sie do Awignion tam na chwile przysiasc a pozniej dostac sie do Saint Tropez , czy cos mozesz doradzic z noclegami ? ogolnie wycztalem ze w samym Saint Tropez mozna niezle przeplacic .
marke.s1 21:14 | 11.03.2018
można też skorzystać z airbnb - też fajny sposób na nocleg :)Ja korzystałam podczas pobytu i wcale nie było źle!
Polecam dobrze rozplanować wycieczkę, mi udało się zwiedzić kawałek Francji - poza Paryżem, dzięki strategii zwiedzania. Krok po kroku zobaczyłam to co najpiękniejsze na zachodzie. Jakbyś potrzebował więcej info - to serdecznie polecam breakplan.pl