/ / MEKSYK > Meksyk wynajem samochodu > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Meksyk wynajem samochodu

kategoria podróże po świecie

kraj Meksyk

sebaawp@gmail.com dołączył
04.01.2018

sebaawp@gmail.com 21:45 | 29.03.2018

Witam

Mam kilka pytań odnośnie wynajmu samochodu w Playa del Carmen lub okolicach a więc tak:
* wynająć na miejscu czy online
* jaką wypożyczalnie polecacie
* karta debetowa czy koniecznie kredytowa
* ile mniej więcej blokują na karcie jako depozyt przykładowo za Volkswagena Golfa lub tego typu samochód

Z góry dziękuje

Pozdrawiam SebaAwP

tomako dołączył
04.09.2012

tomako 10:13 | 04.04.2018

>Witam
>
>Mam kilka pytań odnośnie wynajmu samochodu w Playa del Carmen lub okolicach a więc - wypożyczalni jest bardzo dużo - samochody są stosunkowo drogie jeśli weźmiemy ubezpieczenie
>tak:
>* wynająć na miejscu czy online - zdecydowanie warto szukać okazji online
>* jaką wypożyczalnie polecacie - ja brałem w AVIS bo była promocja
>* karta debetowa czy koniecznie kredytowa - kredytowa
>* ile mniej więcej blokują na karcie jako depozyt przykładowo za Volkswagena Golfa - nie pamiętam ile blokują. Cena za Golfa lub podobny ok 100$ za dobę na miejscu
>lub tego typu samochód
>
>Z góry dziękuje
>
>Pozdrawiam SebaAwP

InnyPaweł dołączył
11.09.2017

InnyPaweł 16:31 | 04.04.2018

Pożyczalimy samochód w Playa del Carmen, ale wypożyczalnia była w hotelu (Riu Playacar). Nic nam nie blokowali na karcie, przynajmniej tak mówili. Wzięliśmy małego Nissana (chyba Micra) z pełnym ubezpieczeniem za $54 na dobę. W ofercie mieli nawet mini vana. Kilometry były nieograniczone i zakaz przekraczania granicy Meksyku. Przy oddawaniu nawet nikt nie spojrzał na autko. W miasteczku było kilka wypożyczalni, ale nie sprawdzaliśmy cen. Po prostu hotel był dla nas najlepszą opcją. To było w roku 2014, ale tam nie zbyt wiele się zmienia. Miłego pobytu.

tomako dołączył
04.09.2012

tomako 00:06 | 06.04.2018

Mały ekonomiczny samochód (Micra, Spark) kosztuje ok 60$ - ceny nie zmieniają się znacznie chyba, że jest szczyt sezonu.
To czy oglądają auto czy nie zależy od wypożyczalni. Te bardziej znane nie oglądają. Prywatne często robią "numer" na lewarek lub koło zapasowe.

Ruch dość powolny - TOPES czyli nasi leżący policjanci są wszędzie a ci stojący (z długa bronią) też zdarzają się dość często.

ja nie miałem żadnych przygód.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl