/ / TAJWAN > Tajwan w tydzień > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Tajwan w tydzień

kategoria podróże po świecie

kraj Tajwan

treasure666 dołączył
24.08.2013

treasure666 23:53 | 01.07.2019

Witam.
Wybieram się z przyjaciółmi na Tajwan niestety mamy tylko 7 dni. Czy był może ktoś z takiej krótkiej podróży i mm e podpowiedzieć z czego warto zrezygnować A co koniecznie trzeba zobaczyć? Będziemy na początku grudnia. addd WDZIĘCZNA za wszelkie rady! Jakby co służę pomocną z Wietnam I Birma! Dziękuję!

gastropoda dołączył
19.05.2011

gastropoda 23:31 | 19.07.2019

1/ Lugang (miasteczko z dużą ilością świątyń
2/ Yeliu - park geologiczny
3/ Wschodnie wybrzeże...
Na lotnisku mają dobrą informację turystyczną.

Domi.Nika dołączył
08.07.2019

Domi.Nika 23:09 | 21.07.2019

Cześć:)
Ja bardzo polubiłam Tajpej, szwędanie się i odkrywanie miasta, świątynie (Longshan i mniejsze), street food, nocne targi, ogromne muzeum pałacowe, plac przy grobie Czang KajSzeka...
Taroko Gorge - z powodu kontuzji koleżanki musiałyśmy odpuścić, ale jak lubisz przyrodę i piesze wycieczki to warto bardzo ponoć, to miała być perełka wyjazdu;)
Park geol.Yeliu fajny, ale nie powalił mnie, może też dlatego, że było bardzo dużo ludzi...ale miejsce ciekawe...
Na zachodzie jest też ponoć fajne miasteczka Taichung I Tainan...
Jeszcze byłam na południowym wschodzie czym zdziwiliśmy nieco lokalsów, morze wzburzone bardzo ( ponoć w czerwcu spokojne, w grudniu raj dla serwerów)... lepiej ... zapomniałam...pod Kaoshiung jeszcze, bardziej na południe...
Południe to ponoć raj dla chcących zobaczyć podwodny świat..
No i jeszcze mają dużo gorących źródeł...
Ja byłam za krótko bo 4 dni z hakiem i z kuśtykającą koleżanką, ślę to co najbardziej wspominam to ludzie....dla mnie najlepszym wspomnieniem były spotkania z ludźmi przy okazji różnych zdarzeń i sytuacji... przyjechałam tam z Hongkongu więc tempo życia też tam inne...
Przepraszam za chaos, ale piszę w przelocie i na komórce...
Pięknej podróży i jakbyś miała chęć to wrzuć tu jakieś wspominki po, ciekawa jestem twoich wrażeń:)
Pozdrowienia!

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl