Forum dyskusyjne

Przeprowadzka

kategoria podróże po ¶wiecie

kraj Francja

[fb] Dawid Wrzeszcz doł±czył
14.07.2019

[fb] Dawid Wrzeszcz 18:48 | 14.07.2019

Witam
Mam 17 lat i planuję przeprowadzkę do Francji, ale od pocz±tku.
Moja siostra z narzeczonym przeprowadzaj± się do Francji. Narzeczony w paĽdzierniku, a siostra w styczniu (On zna francuski, ma znajomo¶ci, ogarnie się tam i siostra doł±czy).
Namawiała moj± mamę do przeprowadzki i chyba udało jej się namówić. Przeprowadzamy się na południe do Nicei.
Moja mama nie zna francuskiego. Ja znam podstawy. Dostałem promocję do drugiej klasy zawodówki. Czy da się tam znaleĽć pracę bez znajomo¶ci języka? Chodzi mi głównie o mamę bo ¶rednio widzę, że ogarnie język w stopniu komunikatywnym przez pół roku. Ja dam radę, lubię francuski i kocham uczyć się nowych języków. Jak wygl±da szkoła? Czy będę musiał i¶ć do klasy przygotowawczej? Jak wygl±da cała biurokracja, jakie papiery należy ze sob± zabrać? Co z socjalem? Znaczy, nie zamierzamy żyć na koszt państwa ale na start fajnie by było mieć te parę euro więcej. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki :)

Tous mes vœux!

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Bezpieczne logowanie na czas sesji

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.

Jak dodać w±tek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy w±tek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). S± one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzaj± go wielokrotnie. Ciateczka mog± też stosować współpracuj±cy z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl