Forum dyskusyjne
WARSZAWA - SPLIT jak jechać
kategoria podróże po świecie
kraj Chorwacja
rambo500 18:51 | 13.08.2013
Witam Forumowiczów. Wybieram się na urlop do Chorwacji z rodziną w okolice Splitu. Zastanawiamy się, czy wybrać trasę przez Czechy, Austrię i Słowenię autostradą czy też bardziej malowniczą i na pewno tańszą trasę przez Słowację i Węgry? Dzięki za pomoc.
Smok-1 21:04 | 13.08.2013
A jak Ci ktoś napisze że Słowacja i Węgry to tak pojedziesz ? Pytanie jest inne, czy chcesz po drodze (i co ?) coś zwiedzać, i ile masz czasu na przejazd. W obu wariantach jest sporo miejsc do zobaczenia po drodze ....
rambo500 00:05 | 14.08.2013
po to założyłem temat, żeby ktoś mógł mi doradzić, więc myśląc logicznie tak właśnie wtedy bym pojechał i uwierzył temu komuś na słowo :)nie chce nic po drodze zwiedzać, bo zamierzam jechać przez noc, gdyż z tego co się orientuje jadąc przez Słowenie w ciągu dnia mogę trafić na kilkugodzinny korek i próbuje znaleźć rozwiązanie.
piotrwaz 08:41 | 14.08.2013
Malownicze trasa przez Słowację i Węgry w nocy? Czy ta opcja tańsza jeżeli ominiesz w Słowacji 15 km drogę szybkiego ruchu i nie wyjupisz węgierskiej winiety to wyjdzie tanio . Moje zdanie Austria Słowenia split .
W-52 14:58 | 23.08.2013
A jak wygląda sprawa opłat za autostradę w Słowenji
rambo500 18:00 | 23.08.2013
Placisz 30€ za miesiac i smigasz jak zly