Forum dyskusyjne
chorwacja czarnogóra
kategoria podróże po świecie
kraj Chorwacja
gusia222 15:42 | 01.07.2008
Witam serdecznie:) Wybieram się w podróż do Chorwacjii i Czarnogóry. Czy ktoś wie jak najtaniej można się tam dostać? Myślałam o pociągu lub autobusie. Bardzo proszę o poradę:)
magdagorajka 14:39 | 02.08.2008
najlepiej autostopem :)
mors 21:57 | 05.08.2008
Zobacz tanie linie Norwegian do Splitu
ankh82 14:07 | 03.09.2008
to akurat nie jest takie tanie. conajwyzej z nazwy, no ale to jest subiektywna ocena
szynszyl_e 14:54 | 30.08.2008
ja byłam ostatnio autokarerm w Czarnogorze. jak tam pieknie :) mogłabym tam jechać jeszcze raz
ankh82 15:51 | 01.09.2008
Njaataniej to chyba autobusem- np. z warszawy- do belgradu lub nisza- koszt ok 200-250 zl w 1 strone a z tamtad spokojnie uderzac pociagiem/busem na wybrzeze. ale to juz sa tak groszowe sprawy, moze z 50 zl. najlepiej chyba z nisza, ale komfort buusow jest sredni. Z nisza bus do herceg novi odjezdza o 19.mozna tez sprobowac samolotem np. z koszyc/pragi/bratyslawy leciec do chorwacji- split/zadar/dubrownik. koszt biletu ok 250 zl. + koszt dojazdu na slowacje/czechy. w obie strony oczywscie taniej. bilet powrotny na pociag np. z koszyc do warszawy placilam 70zl.
ankh82 15:52 | 01.09.2008
jesli chcecie jechac pociagiem na wybrzeze to polecam raczej belgrad.w serbii uznawana jest karta euro26, wiec dzieki temu moze byc tez taniej
muchacha1 00:31 | 04.09.2008
ja lecialam z Krakowa do Dubrownika(chyba Rynairem)za 75PLN(sic!)wiec chyba taniej juz nie da rady.
grzesiekodm 21:28 | 13.09.2008
Jeżdżę samochodem. Ostatnio jechałem w 4 osoby. Na jednego wyszło 115zł (paliwo + opłaty drogowe). Czas przejazdu 18 godzin. Oczywiście po drodze można się zatrzymać gdzie się chce i na tak długo jak się tylko zapragnie. Samochód jest przez cały czas do dyspozycji i służy zarazem za magazyn dla naszych bagaży i żywności. Ktoś zna lepszy, szybszy, tańszy i skuteczniejszy sposób???