Forum dyskusyjne
Pytanie o lotnisko w Monachium i kontrole Laptopow
kategoria podróże po świecie
kraj Niemcy
Dyzio 08:15 | 25.03.2009
Czy bedziesz musial zmieniac terminal i jak bedzie wygladac czasowo twoja kontrola zalezy jakimi liniami lecisz i czy one sa w Stars Alliance. Jezeli tak, to mozliwe jest oddanie bagazu w porcie wylotu, czyli Warszawie, nawet jak bilety kupowales osobno (czasami zaloga ladowa twierdzi cos innego, trzeba sie uprzec). Jezeli to LOT w polaczeniu Lufthansy, bedzie wszystko sprawnie przebiegalo i nie musisz opuszczac obszaru tranzsytowego.(Terminal 2). Przy ewentualnych spoznieniach samolotu z Polski mozesz byc nawet odebrany bezposrednio z samolotu i przewieziony do docelowego samolotu (ten wspanialy serwis Lufthansy doswiadczylam w ub. roku).
zgłoszone do moderacji
mkguru 20:24 | 15.03.2009
Trawy ze sobą nie próbuj przewozić :)))) Nie wiem po ile, ani ile.... nigdy nie przyszło mi to do głowy. Na lotniskach są dość wyczuleni na tym punkcie ;)Kontrola laptopa z kolei trwa dokładnie tyle ile przejazd przez WszystkoWidzącąMaszynkęPrześwietlającą.
Chyba że masz na myśli jakiegoś szczególnego laptopa (np z planami nowej broni, tajnymi aktami CIA itp...) - wówczas może to potrwać wyjątkowo długo. Ale na Twoim miejscu nie planowałbym już dalszej podróży :)
pozdrawiam :)
zgłoszone do moderacji
mitos 19:53 | 15.03.2009
Dziekuje za informacje.A wlasnie,ta skleroza.Zapomnialem o pytaniu na temat kontroli laptopa.Moze wiesz jak to wyglada i ile to trawa?
zgłoszone do moderacji
mkguru 19:26 | 15.03.2009
Będziesz musiał wyjść ze strefy przylotów, a później udać się do terminala T1 lub T2, w zależności od ... wiadomo. Jeśli chodzi o bagaż, to odpraw go w Polsce bezpośrednio do Pekinu i już go nie będziesz miał na głowie. Pamiętaj żeby mieć ze sobą bilety na oba etapy, paszport itp w bagażu podręcznym. Znam sytuację gdy kolega zapomniał o tym drobiazgu i trochę go to nerwów kosztowało. Nota bene właśnie w Monachium :)
zgłoszone do moderacji
blt 19:22 | 15.03.2009
odpraw bagaże od razu w Polsce do Pekinu i problem z głowy.
zgłoszone do moderacji
blazy 22:48 | 24.03.2009
A nawet mu przy wysiadce pomogli i wynieśli, żeby się nie przemęczył.
zgłoszone do moderacji
stelmach33 18:24 | 15.03.2009
Janek Rokita był!Jego zapytaj.Z tego co mi wiadomo jemu udało się wyjść. ;-) :-)
zgłoszone do moderacji
mitos 18:16 | 15.03.2009
Mam pytanie o lotnisko Franz Josef Strauss Int. Apt. w Monachium.Jak wyglada tam strefa przylotow.Juz tlumacze o co mi dokladnie chodzi.Lece z warszawy do Monachium i tam sie przesiadam na lot do Pekinu.I zastanawia mnie to czy bede musial wyjsc z strefy odebrac bagaz a potem ponownie przejsc ta procedure by wejsc do strefy odlotow.Czy to wszytsko odbywa sie w 1 strefie bez mozliwosci wyjsca poa lotnisko.Byl ktos moze na tym lotnisku,albo moze mi ktos poradzic gdzie moge otrzymac taka informacje?
zgłoszone do moderacji