Forum dyskusyjne
MALEDIWY- potrzebuję kilku informacji
kategoria podróże po świecie
kraj Malediwy
Marcel__26 19:17 | 22.06.2009
Witam,wybieram sie na Malediwy, potrzebuje kilku informacji a mianowicie na co zwrocic uwage , co zabrac, jakie sa koszta na wyspie, czy mozna wypozyczyc sprzet-motorowke ...itp
Cieplas 20:16 | 22.06.2009
Zajrzyj na www.travelbit.pl, Ameryka Środkowa i Południowa - patrz na Sri Lanka.Pozdrawiam Maciek
Yanas 21:37 | 22.06.2009
raczej Azja...http://forum.travelbit.pl/search.php?keywords=malediwy&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
0000000000000 22:19 | 22.06.2009
A właściwie to co chciałbyś wiedzieć,jeżeli tam byłeś.Jesteś przykładem klasycznego szpanerstwa.Jeżeli zapomiałeś to spójrz do Twojego profilu a mózg może zacznie pracować.
0000000000000 22:05 | 23.06.2009
Oj Marcel_26!!! Tak czułam,że coś kręcisz i wszystko się zgadza.Jesteś młodym napalonym chłopaczkiem ze Wschowej...już nic nie dodam ale drobne pszepraszam od Ciebie dla GLOBTROTERÓW się należy...jeżeli chcesz tu bywać.A widzę,że zaglądasz.
Marcel__26 07:03 | 24.06.2009
Witam Cie 0000000000000 !Nie rozumiem dlaczego atakujesz moja osobe, wybieram sie tam gdzie napisalem i naprawde potrzebuje bezposrednich informacji od osob ktore mialy przyjemnosc odwiedzic te wyspy.
Nie jestem napalonym chlopcem ze Wschowej i nie jestem anonimowy.
To raczej Ty masz z czyms problem, ale nie bede stawial diagnozy bo moze byc bledna...
Mysle ze zakonczymy na tym ta konwersacje bo robi sie coraz bardziej niesmaczna.
Pozdrawiam serdecznie.
blazy 22:58 | 24.06.2009
Byłem tam co prawda dość dawno, więc cenowo na pewno się zmieniło. Ja mieszkałem przez tydzień na wyspie Litte Hura (taka śmieszna nazwa), ok. 3 godziny motorówka od Male. Była to najtańsza oferta. Wysepka może 300 metrów długości na 50 m szerokości, więc po 2 dniach miałem dość. Cena (1996r) - USd 38,00 za dobę ,wszystkie posiłki wliczone, ale za napitki trzeba było płacić oddzielnie (2 USD za 0,25 colę). Wysepka bez słodkiej wody - kąpiel pod prysznicem na słono. Nocleg w chatce, bez klimy, z wentylatorem. Transfer - 25 USD/ OWTeraz nie wiem jak tam wygląda, bo podobno tsunami ich prawie całkwoicie zniszczyło. Opowiadali mi (może żart), że gdzieś z Japonii ich ostrzegali o tsunami, mówiąc "tsunami will arrive", czy coś takiego, a oni myśleli, że to jakaś delegacja i wysłali kogoś z rządu na lotnisko z transparemtem "Welcone Mr.Tsunami".
Aha, jeszcze jedno - jest to kraj muzułmański, więc zero alkoholu w sklepach.
Marcel__26 23:12 | 24.06.2009
Dziekuje za informacje !Wyczytalem gdzies ze na wyspach obowiazuje totalny zakaz wwozu alkoholu - nie wiesz nic na ten temat ?
Pozdrawiam.
blazy 23:37 | 24.06.2009
jest to możliwe, bo w sklepach nic procentowego nie ma.
swift 22:22 | 26.06.2009
Tsunami nic nie zniszczyło. tak właśnie powstają plotki. I nikogo z transparentami nie witano na lotnisku. Chociaż jest to prawdą, że oczekiwano na pana T.Sunami