Forum dyskusyjne
Egipt zimą_plaża i snoorkeling
kategoria podróże po świecie
kraj Egipt
areknow 13:11 | 13.01.2013
Witam. Czy zimą mozna plazowac w Egipcie i pływac z rurką? Czy jest za zimno? Czy są duże robieżnosci regionalne np. między Tabą a Marsa al Alam?Proszę o opinie osób ktore miały przyjemnosc spędzac urlop w Egipie w styczni i lutym.
nefertari 08:15 | 14.01.2013
Popatrz sobie w necie na temperatury. W Tabie jest troche zimniej niż w Marsa al Alam. Ja byłam zimą w Sharm el Sheikh i siedzialam w wodzie cały tydzień. Polecam ostatnie miasto.Z tego co pamiętam jest zimą najcieplejsze!
Pozdrawiam
angelikawtropikach.blog.pl 10:37 | 15.01.2013
Potwierdzam słowa nefertari. Byłam kilka razy w okresie grudzień-styczeń. Zwłaszcza zwiedzanie np. rejs po Nilu to dobry pomysł o tej porze roku. Egipt zimą, jak najbardziej się sprawdza. Woda cieplutka, i faktycznie, im dalej na południe tym cieplej. Temperatura powietrza w granicach 20-26 st. Weź, proszę coś ciepłego na wieczór. Wieje od morza. Na plaży warto skorzystać z takich słomianych osłon, które mają w większości hoteli. Życzę udanego wypoczynku:]
nefertari 18:31 | 15.01.2013
Lokalsi chodzą o tej porze roku w kurtkach puchowych ;D
angelikawtropikach.blog.pl 07:54 | 16.01.2013
Taaak, dokładnie!:) Bardzo pocieszny widok- pan w kufajce i czapce naciągniętej głęboko na głowę, podlewający palmę:)
areknow 10:51 | 29.06.2013
Sprawdziłem osobiscie w styczniu w Tabie. Pogoda jak w Chorwacji pod koniec sierpnia. Na 7 dni - 6 było słonecznych, w tym dwa upalne. Przez te dwa dni moglismy nawet ponurkowac z pomostu przy hotelu.Ale bez basenu z podgrzewaną wodą-cięzko bo na plaży wieje. Wieczorem wystarczało cos zarzucic na ramiona. Niestety dzień krótki-opalanie możliwe od godz.9 do16. Ogólnie zima w Egipcie to wspaniała alternatywa dla zimnej Polski. Na dodatek ceny wycieczek niskie i nie ma nigdzie tłoku.Polecam!!!
robert.p 11:22 | 29.06.2013
Idealna temperatura morza , byłem na przełomie grudnia i stycznia , fakt miejscowi chodzą w kurtkach , ale są przyzwyczajeni do wyższych temperatur w ciągu roku.Zimno nie będzie , bez obaw