Forum dyskusyjne
wiza -Dubaj
kategoria podróże po świecie
baracuda77 10:24 | 26.04.2013
Witam.Lece na Seszele,lecz w powrotnej podrozy bede miala czas na zobaczenie DubajuJak to jest naprawde z wiza do Dubaju w ktorym zamierzam byc 12h?Czy faktycznie nie musze jej wykupowac,czy tez na miejscu w okienku dostane ja w nizszej cenie?Pozdrawiam
prow 10:40 | 26.04.2013
Witaj, obawiam się, że bez wizy nie opuścisz lotniska. Jeżeli lecisz Emirates to zrób sobie stopover i załatw sobie za ich pośrednictwem 96 godzinną wizę. 2-3 dni powinny wystarczyć na sam Dubaj. Koniecznie zamów przez internet wjazd na 124 pietro Burj Kalifa. Na miejscu drożej i bez gwarancji na miejsce w windzie. Nie słyszałem o VOA w Dubaju. A jestem tam co roku.
Dorota_H 14:23 | 27.04.2013
Witaj, jeśli lecisz z Emirates to możesz zrobić w ten sposób: za pośrednictwem biura Emirates w Warszawie rezerwujesz hotel z listy Emirates i dostajesz wówczas bezpłatną 36godziną wizę. Tylko że najtańszy pokój będzie kosztował ok 350 zł. Jeśli jest was np dwoje to warto z tego skorzystać, bo macie pokój + wizy za 350zł a jeśli jesteś sama to możesz wykupić wizę 96godzinną za ok 290 zł. Żeby to załatwić trzeba kontaktować się mialowo z ich biurem, tu adres: waw.cto@emirates.com
mirekKRK 00:30 | 05.06.2013
Warszawskie biuro Emirates to porażka....na maile może po tygodniu ktoś odpowie; na zadawane konkretnie pytania odpowiedzi są nie na temat; jak juz sie uda coś ustalić to okazuje sie ze maja droższe bilety niż przez www. Dzięki nim kupiłem dużo drożej bilety i jeszcze bez postoju w Dubaju...stanoowczo odradzam chyba ze ktoś ma za dużo kasy i chce ją przeznaczyć na utrzymanie olewającego klientów biura. Infolinia z siedzibą w Manchesterze - ok ale i tak wszystko przez stolice a tu już schody do nieba....Ma ktoś telefon do szejka?:)) chętnie przekażę gdzie mają klientów Emirates....
Natural Born Vagabond 14:27 | 02.06.2013
Przed przylotem do Dubaju sprawdź "Krótki przewodnik po Dubaju" na stronie: http://naturalbornvagabond.com/krotki-przewodnik-po-dubaju/ znajdziesz tam najważniejsze informacje o atrakcjach w tym mieście z linkami, zdjęciami, małym słowniczkiem i mapą. Pozdrawiam, NBV.
AnnaKot01 22:10 | 03.06.2013
Proponuję zorientować się u przedstawiciela linii lotniczych, z którymi lecisz, czy w ramach zakupionego biletu i przesiadki nie przysługuje Ci bezpłatny nocleg. Nam się udało podczas przesiadki do Indii - dostaliśmy nocleg (w cenie biletu lotniczego) i wizę. Wiza potrzebna na 100%, by móc opuścić lotnisko.