/ / ZJEDNOCZONE EMIRATY ARABSKIE > Dwukrotny wjazd do Emiratów > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Dwukrotny wjazd do Emiratów

kategoria podróże po świecie

Cubaner dołączył
06.10.2014

Cubaner 08:21 | 06.10.2014

Witam

Czy w chwili obecnej sa jakies ograniczenia co do ilosci wjazdów do Emiratów Arabskich? Mam na mysli odstep okolo dwutugodniowy.

Pamiętam, że trochę ponad rok temu jak tam byłem, trzeba było jeszcze starać się przed wyjazdem o promesę wizową. Wiza, którą się potem otrzymywało była jednorazowego wjazdu i była ważna 30 dni. Dodatkowo wiem, że był określony jakiś minimalny czas, który musiał upłynąc aby móc się starać o następną wizę.

Obowiązek starania się o promesę niedawno znieśli, jednak jak jest z tym ograniczeniem co do ilości wjazdów? Ktoś wie?

Planuję wyjazd zaniedługo, ale tym razem Dubaj będzie tylko przystankiem w drodze tam i z powrotem (w odstępie około 2 tygodni). Za każdym razem chciałbym się tam zatrzymać na 1-2 dni...

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 08:41 | 06.10.2014

Nie lepiej podpytać w ambasadzie ? http://www.arabicae.com/?p=502

gastropoda dołączył
19.05.2011

gastropoda 19:51 | 30.01.2015

Aktualnie (styczeń 2015) wjeżdżać, czy wlatywać do Emiratów można bez ograniczeń, za każdym razem w paszporcie pojawia się pieczątka uprawniająca do pobytu na 30 dni;
przy opuszczaniu Emiratów drogą lądową pobierana jest każdorazowo opłata w wysokości 35 dirhamów.

Jacky dołączył
15.08.2006

Jacky 09:23 | 03.02.2015

Wracałem do ZEA po ponad tygodniowej wizycie w Omanie. Tak jak pisze poprzednik dostajesz kolejną pieczątke na lotnisku/granicy uprawniającą do kolejnych 30 dni pobytu w Emiratach.
Nie wiem tylko skąd sie wzieła opłata 35 DRH za wyjazd z kraju droga lądową.
Ja kupiłem bilet do Muscatu w agencji w Dubaju, zapłaciłem 55 DRH i pojechałem a żadnych opłat na granicy nie uiszczałem. (nie przypuszczam że było to wliczone w bilet autobusowy, bo linia była omańska)

Azizu dołączył
25.09.2016

Azizu 16:50 | 25.09.2016

>Wracałem do ZEA po ponad tygodniowej wizycie w Omanie. Tak jak pisze poprzednik
>dostajesz kolejną pieczątke na lotnisku/granicy uprawniającą do kolejnych 30 dni
>pobytu w Emiratach.
>Nie wiem tylko skąd sie wzieła opłata 35 DRH za wyjazd z kraju droga lądową.
>Ja kupiłem bilet do Muscatu w agencji w Dubaju, zapłaciłem 55 DRH i pojechałem a
>żadnych opłat na granicy nie uiszczałem. (nie przypuszczam że było to wliczone w
>bilet autobusowy, bo linia była omańska)
>

Pamiętaj, że dla nas jedyne lądowe przejście graniczne do Omanu jest w Hatta.Tylko tam stawiają stemple do paszportu, które umożliwi Ci ponowny wjazd do UAE. Potwierdzam symboliczne opłaty na przejściu w Hatta.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl