/ / ZJEDNOCZONE EMIRATY ARABSKIE > Przesiadka w Abu Dhabi > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Przesiadka w Abu Dhabi

kategoria podróże po świecie

zultodziub1 dołączył
16.11.2013

zultodziub1 22:44 | 26.11.2013

Witam mam w Abu Dhabi przesiadke na ktora musze czekac 14 godzin i chcialbym zobaczyc co nieco mam kilka pytan czy musze starac sie o wize jaki wybrac transport z lotniska i czy mozna placic w dolarach badz euro

kayuss dołączył
06.08.2005

kayuss 19:51 | 27.11.2013

Siemasz. Musisz miec wize. Jak lecisz etihadem to na ich stronce jest odnosnik i masz opcje wyrobienia sobie wizy 96h i ona kosztuje wtedy 83$. Z lot jezdzi bus ale musisz sobie na necie sprawdzic czy co pol h czy co h. Bus jedzie dosyc szybko. Nie cala godzina i jest mega tani. 4d o ile sie nie myle. Taksa z lot to koszt ok 65d. Tez malo w sumie bo jest kawalek. W ogole tylko taksa potem po miescie, bo tanio wychodzi. Wydaje mi sie, ze warto na te 14h wyskoczyc, bo jest to dobra opcja dzieki przesiadce. Koniecznie meczet, a potem to juz co tam wybierzesz z przewodnika/neta. Placisz w ichniejszej walucie. pozdrawiam

maszynista dołączył
14.09.2013

maszynista 17:00 | 28.11.2013

W Abu Dhabi podjeżdżcie do meczetu taksówką i zaraz z powrotem na lotnisko w to samo miejsce. Miasto samo nie za bardzo ciekawe.
Bus z Etihad do Dubaju jest free. Odjeżdża z Arrival Terminalu. Przyjazd do Dubaju na Marina Mall lub Travell Mall, 200 m dalej jest metro, stacja Nook Islam Bank, 2 stacje dalej jest Dubai Mall. Tam jest Burj Chalifa i tańczące fontanny, oczywiście tylko wieczorem. Powrót na lotnisko ostatnimi autobusami o 22:30 i 23:45. Plus czas jazdy jakiś 1:45. Bilety na najwyższy wieżowiec świata rezerwujcie przez internet z wyprzedzeniem 2-3 tygodniowym :
https://tickets.atthetop.ae/eticketing/SearchResult.aspx
cena 20 €. Najlepiej w ostatniej godzinie dnia i początku wieczora.
Na busa też się wcześniej zameldujcie na stronie Etihad. Do samolotu
wchodzcie jako ostatni, jak nie będzie full, to może załapiecie się na "sypialny", ja miałem 4 miejsca dla mnie i do Abu Dhabi i do BKK. Miłego lotu :-)

zultodziub1 dołączył
16.11.2013

zultodziub1 21:09 | 29.11.2013

Witam dzieki za wszystkie wasze rady beda bardzo pomocne przy planowaniu pobytu tamze tylko narazie walcze z wiza dzwonilem do etihad i oni oferuje 96 godinna wize ale trzeba zabokowac hotel na minimu 2 noce czyli podobnie jak napisal 'kayuss' jeszcze bede dzwonil do polskiej ambasady moze oni cos mi doradza ja potrzebuje wize tylko na 14 godzin Najwazniejsze dla mnie jest dostac sie do ferrari world i przejechac sie najszybszym roller coasterem na swiecie a potem na co zostanie czas
pozdrawiam

kayuss dołączył
06.08.2005

kayuss 22:50 | 30.11.2013

W ambasadzie to Ci nic nie powiedza. Ani w wwa ani w dub. Przynajmniej mi nic nie powiedzieli. Ja lecialem na 86h ale mialem 4 noce i w koncu musialem kupic normalna turystyczna wize, bo mnie system przy bookowaniu wizy nie przepuscil. Mozna miec tylko 3 noce to nie wiem po kiego sie nazywa wiza 96h. Zamowilem to przez neta na polskiej stronie. Odkryjdubaj chyba. Troche droga opcja, bo 500zl za wize ale jak Ci bardzo zalezy to jedyne wyjscie. pzdr

maszynista dołączył
14.09.2013

maszynista 07:46 | 01.12.2013

Roller coaster jest ostry, koniecznie z przodu, w ciągu tygodnia Ferrari World jest pusty. Jak się zdecydujecie, to obok jest park wodny, tez świetne zjeżdżalnie.

zultodziub1 dołączył
16.11.2013

zultodziub1 00:35 | 03.12.2013

Problem prawie rozwiazany podaje strone www na ktorej mozna wykupic wize warunek mozna tylko wykupic na 12 dni przed wylotem
www.ttsuaevisas.com
za miesiac opisze jak mi poszlo koszt wizy 96 godzin 300 AED = 60 euro na chwile obecna troszke drogo ale mysle ze warto :)
pozdrawiam

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl