Forum dyskusyjne
buty na piesze wędrówki do 10km
kategoria sprzęt turystyczny
kraj Polska
barre 19:50 | 30.12.2015
no nie wiem. ja jednak nie jestem za tenisówkami ale za trekami,.... nawet niższymi. ale one tez są przewiewne. także spokojnie można kupić w przystępnej cenie jakieś fajne buty...np https://trekmondo.pl/obuwie-damskie/obuwie-trekkingowe/buty-unisex-scarpa-mojito-4/
zgłoszone do moderacji
mrbm 18:02 | 26.12.2015
Nie wiem, czy tenisówki rujnują kręgosłup, ale na wędrówki w okolicach 10-15 km po płaskim nie zawracam sobie głowy żadnymi trekami, tylko właśnie trampki - przewiewne, świetnie się chodzi. Przynajmniej ja lubię. Do trudniejszych tras oczywiście buty trekingowe. Ale twardość podeszwy bez przesady - 2, góra 3.
zgłoszone do moderacji
gg83 16:11 | 30.11.2015
Żeby byty były wygodne muszą mieć lekko uniesioną piętę. Tenisówki to najgorsze buty - rujnują kręgosłup.
zgłoszone do moderacji
kudik 22:41 | 29.11.2015
No wybacz ale 10 km to nie nawet ale tylko. Do takich zastosowań nada się dowolny but byle dopasowany i wygodny, nawet tenisówki. Podawanie marek czy modeli w tym przedziale cenowym nie ma sensu bo wszystko zależy od człowieka. But, który będzie pasował mi, może zupełnie nie odpowiadać Tobie. Zamiast pytać, przymierzaj ;-) szczególnie jeśli gdzieś blisko masz np Decathlona.
zgłoszone do moderacji
to ja 09:10 | 14.06.2015
ja w moich trepach miałem odciski po kilku kilometrach wokół domu, założyłem te do trekkingu i łaziłem dwa dni po bardzo wysokich górach praktycznie bez zdejmowania butów - i nic.
zgłoszone do moderacji
usunięty/nieznany 23:44 | 13.06.2015
10 km to nie jest duzo, szczegolnie ze mowisz o chodzeniu po plaskim. Moze masz zle dopasowane buty? Albo uzywasz ich zbyt rzadko i stad odciski? ktos tez wyzej dobrze doradzil - moze to kwestia doboru lepszych skarpet?
zgłoszone do moderacji
to ja 12:53 | 13.06.2015
Ja po płaskim to najbardziej lubię zwykłe wojskowe trepy.A na odciski polecam skarpety do trekkingu (nie wierzyłem, założyłem, rewelacja!!!).
zgłoszone do moderacji
krosnek 00:15 | 13.06.2015
Witam. Poszukuję butów na piesze wędrówki wyłącznie po terenie płaskim i utwardzonym. Od czasu do czasu jeżdżę zwiedzać różne miejsca, małe i większe miasteczka, gdzie po dojechaniu na miejsce poruszam się w większości pieszo. Czasem podczas takiego zwiedzania zrobię nawet 10km "z buta". Dotychczas używałem różnych niemarkowych butów w cenie do 100zł, wszystkie zostawiały bolesne odciski już po kilku kilometrach i ogólnie komfort był żaden. Co byście polecili do takich zastosowań? Nie będę ukrywał że cena ma dla mnie znaczenie.
zgłoszone do moderacji