Forum dyskusyjne
Oman w listopadzie
kategoria podróże po świecie
kraj Oman
leszek2014 22:03 | 15.06.2016
Witam.Od paru miesięcy szukam na forum relacji z pobytu na wczasach w Omanie.Otwierałem wątki na temat tego kraju i na żaden nie miałem odpowiedzi zastanawia mnie jaka jest tego przyczyna czy Polacy tam nie jeżdżą na wczasy czy mam pecha że nikt nie chce podjąć tematu bardzo proszę gdy ktoś z Was był w tym kraju o relacje co to za kraj czy warto tam jechać na wczasy.
Niedzwiedzik 08:41 | 18.06.2016
Hej, byliśmy w Omanie w luty 2015, krótki wypad pod kątem ich najwyższego szczytu raptem 5 dni (jak dobrze pamiętam), granice pokonaliśmy z ZEA jedzie autobus z Dubaju dość często, jeśli interesują Cię góry (a naprawdę mają je piękne) to pooglądaj sobie stronę ich Ministerstwa Turystyki dają mapy szlaków w pdfach i wyczerpujące opisówki do nich. Naszym zdaniem kraj bardzo bezpieczny i jest ciut taniej niż w ZEA (hotele) bo jedzenie transport to raczej tanie. W Muscacie unikaj kupowania w porcie ceny 10 razy wyższe a wszystko co kupisz na souqu kupisz w markecie Lulu :) dużo taniej i bez tracenia czasu na targowanie. Polecam poszwędać się wieczorem po wybrzeżu Muscatu bardzo klimatycznie.Jak coś więcej możesz poczytać sobie naszą relację, ewentualnie pytaj:
http://niedzwiedzik.pl/strona-glowna/podroze/azja/oman/jabal-shams-2015/
pubsportowy 10:31 | 01.10.2018
Jeśli ktoś wybiera się na wycieczkę do Omanu polecam lokalnego przewodnika po tym kraju.Ma na imię Sulaiman Al Rashdi, mówi po angielsku jest bardzo kontaktowy. Zna dobrze Polskę i polaków, gdyż ma dziewczynę z Polski. Jeśli chcesz zwiedzić Oman indywidualnie, nie przez biuro podróży skontaktuj się z nim i koniecznie przy kontakcie podaj hasło SINDBAD, gdyż jest to informacja, że jesteś turystą z Polski. Więcej informacji o nim na stronie www.guideoman.org
loo 10:18 | 18.06.2016
Cześć,Byłem dwukrotnie, mam też tam kilku znajomych, więc świeże informacje również posiadam. Na moim blogu (szymon.zdziabek.net/blog) znajdziesz trochę tekstów i zdjęć, tu zresztą też. Jeżeli będziesz miał jakiekolwiek pytania zapraszam do kontaktu.