Forum dyskusyjne
Restaurcje w krakowie
kategoria inne
kraj Polska
[fb] Beata Mirek 11:14 | 12.09.2016
Jakie znacie dobre restauracje w krakowie ?
electron24 22:08 | 13.09.2016
Zależy co się rozumie przez "dobrą restaurację"?dobre jedzenie czy przystępne ceny a może specyficzny klimat
czy nastrój?
W Krakowie jest mnóstwo restauracji, ja często chodzę do
Pierogarni na Św.Anny - to taka swojska restauracja
z wystrojem z polskiej wsi - koła od wozów, dyszle, maśniczki itp.
no i oczywiście ludowa muzyka i ręcznie robione pierogi z
dużym wyborem nadzienia.
Przychodzi tam sporo turystów, sam widziałem jak jakiś
Japończyk pstrykał zdjęcia tych dyszli i to co wisi na ścianach.
Dobrze i w miarę tanio można zjeść w Akropolis na Grodzkiej,
to kuchnia grecka, ja osobiście lubię kuchnię grecką więc polecam.
Czasami wchodzę do Piwnicy pod Baranami w Rynku, dosyć fajny
klimat ale ceny też trochę wyższe.
[fb] Sabina Sobocka 14:52 | 06.10.2016
Chyba najbardziej klimatyczną restauracją w Krakowie jest Ganesh na ul. Św Tomasza. Miejsce pełne magii w zabytkowej piwnicy, w której panuje magiczny półmrok. Choćby z samych względów estetycznych warto tutaj się umówić na lunch. Podają kuchnię indyjską i nie jest to jakaś podróbka, bo gotują prawdziwi Hindusi. Polecam!
robertthebruce 19:13 | 06.10.2016
Polecam bar Górnik...róg Czystej i Skarbowej k/szpitala im. Dietla. Klimat jak z Misia...ale tamtejszych ruskich nic nie przebije:-). Klientela....profesory, doktory, studenty, Japońce, Angole i inne języki...żule. Jest OK.
Jamess 21:08 | 06.10.2016
Bardzo lubię Jeff's w Galerii Kazimierz, polecam żeberka w sosie miodowo-musztardowym. Bardzo smacznie jest też w CK Browarze. Jeśli mam ochotę na coś z wyższej półki to Brasailenia albo Tradycyja. :)Prze okazji, może się przyda - fajny serwis do rezerwowania stolików online, działa właśnie głównie w Krakowie, ma sporą bazę dobrych restauracji: http://gastrobooking.pl/