Forum dyskusyjne

Indie - organizacja pobytu

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

Mońka dołączył
11.02.2012

Mońka 09:21 | 22.10.2014

Owszem, po Indiach łatwo się podróżuje jednakże kolejki przy kasach są przeogromne i szkoda czasu na stanie w nich. Poza tym taka pomoc jaką oferują biura jest idealna dla osób które po raz pierwszy się tam wybierają. Pan Włodzimierz z Vanlalutti świetnie doradził przy wyborze pociągów. I prawdę mówiąc wcale tak dużo nie zapłaciłam za pomoc....
Oczywiście z czasem i każdą kolejną wyprawą człowiek staje się mądrzejszy i bardziej obeznany. Dla początkujących taka pomoc jest świetnym rozwiązaniem.

zgłoś do moderacji

Iwona S. dołączył
08.10.2014

Iwona S. 01:39 | 08.10.2014

Po Indiach podróżuje się prosto i można zorganizować wszystko na miejscu, ale to również zależy od pory, kiedy się tam jedzie. Czasem jest bardzo ciężko zarezerwować bilet na pociąg i potrzebna jest cierpliwość lub podróż autobusem, co staje się o wiele trudniejsze gdy musimy pokonać dłuższy dystans. Jednakże i to da się ogarnąć, z pewnością nie polecam pośredników, a już z pewnością nie w Delhi... Bardzo podoba mi się sformułowanie na stronie internetowej, którą uprzednio poleciliście www.paylesstoursindia.com cytuję: "NOT INCLUDED
The tip for the driver, which is paid according to your satisfaction and to the quality of the services. You can give the tip at the end of the day or on the totality the last day. Remember this is his salary!" Wiem, że Indie są specyficznym krajem, ale ... byłam już w Indiach kilkakrotnie i w niedługim czasie przeprowadzam się tam... jednakże z tego pośrednika nie skożystałabym...

zgłoś do moderacji

marekTravel dołączył
03.08.2007

marekTravel 04:41 | 23.08.2014

Po Indiach podrozuje sie bardzo prosto. Nie potrzebni sa zadni posrednicy. Bilety mozna kupic samemu i wszystko zorganizowac na miejscu. Kilka razy taniej...

zgłoś do moderacji

Marek1980 dołączył
22.08.2014

Marek1980 09:07 | 22.08.2014

Mogę polecić Paylesstoursindia, gdyż skorzystałem z ich uslug podczas mojego pobytu w interesach. Przy okazji zwiedziłem Złoty Trójkąt, zarezerwowali również dla mnie zakwaterowanie. Bardzo mili ludzie oraz dobra organizacja. Kierowca był jak na mój gust profesjonalistą. Indie bardzo mi się spodobały i zamierzam tam się wybrać raz jeszcze. Tym razem może Północ lub południe.

zgłoś do moderacji

[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 20:39 | 19.08.2014

ale po co biuro ..
wolnym trzeba byc w indiach....peace

zgłoś do moderacji

evikkkkk dołączył
11.07.2014

evikkkkk 17:19 | 19.08.2014

witam,
Chciałabym skorzystać z ich oferty ale ciągle mam pewne wątpliwości....
Szukałam informacji na temat paylesstoursindia ale niewiele opinii w internecie krąży na ich temat.... Są godni zaufania?

zgłoszone do moderacji

turkus dołączył
02.07.2006

turkus 19:20 | 12.03.2014

coż, to ja Wam polecę uzyskać własny numer PNR i samemu do woli kupować bilety kolejowe w internecie, podobnie zresztą jest z większością dalekobieżnych autobusów w Indiach, a jak już musicie rezerwować noclegi, róbcie to poprzez indyjskie serwisy rezerwacyjne. Macie gwarancję 100%, że to taniej, bezpieczniej i przyjemniej.

zgłoś do moderacji

Indiofil dołączył
22.01.2014

Indiofil 09:46 | 12.03.2014

Polecam lokalne biuro podrozy w Delhi, prowadzone midzy innymi przez Polke. Zoorganizuja caly pobyt wraz z wynajeciem samochodu czy minibusa, hotelami i przewodnikami. Ceny oferowane sa dosyc niskie i konkurencyjne. Strona internetowa to www.paylesstoursindia.com, taksowkarz Sammy, organizator z Polski Ewa.

zgłoś do moderacji

goosik007 dołączył
31.07.2013

goosik007 18:16 | 31.07.2013

A ja polecam wynająć kierowcę/przewodnika, który zaplanuje cały wyjazd, zarezerwuje hotele i w razie potrzeb pomoże załatwić każdą sprawę. Biuro podróży sprawdzone osobiście przeze mnie i polecone mi przez znajomych mieszkających w Delhi http://gurvindia.com/

zgłoś do moderacji

emka57 dołączył
15.08.2012

emka57 17:22 | 15.08.2012

A czy mogę prosić o jakiś kontakt na to biuro?

zgłoś do moderacji

Mońka dołączył
11.02.2012

Mońka 09:05 | 25.07.2012

Polecam biuro Vanlalluti, prowadzonego przez Polaka w New Delhi. Za jego pośrednictwem rezerwowaliśmy bilety na pociągi i hotel w Delhi. Wszystko było załatwione idealnie.

zgłoś do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl