Forum dyskusyjne

poszukuję organizatora

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

Marco99 dołączył
27.03.2013

Marco99 10:59 | 21.09.2017

>Witam,
>poszukuję grupy bądź osoby, która organizuje podróże do Indii. Interesuje mnie
>sierpień bądź wrzesień przyszłego roku.

zajrzyj na stronę:http://indianadventure.eu
www.indie-wyprawy.pl
organizowaliy kiedys wyjazdy, ale dziś więcej udzielają się na portalu Polska-azjiapl. . Na stronie internetowej mają wiele programów wycieczek. nie musiszkzystć z ich organizacji. Ewentualnie możesz kupić u nich bilet. prowizja to raptem 10 PLN/bilet/osoba.

tu masz namiary na Hindusa z DElhiDhamejamayank.gmail.com
Tani to on nie jest, ale miasto zna dobrze. za to jest "autentyczny" mieszka w najdroższej chyba dzielnicy Delhi. w to miejce, taki "zwykły turysta "z buta" nie trafia. to takie miejsce dla inżynierów z MNC. A obok slums.

zgłoszone do moderacji

mila_z dołączył
02.01.2015

mila_z 19:38 | 02.01.2015

Hej, jesli mozna to ja tez bym chetnie dolaczyla. Tylko mnie tez urlop ogranicza wiec max 3 tyg

zgłoszone do moderacji

nitkaska dołączył
21.05.2011

nitkaska 21:45 | 11.12.2014

haha, no oczywiście mówimy JEDYNIE o molochach sprzedających masówki dla 40-osobowych grup!!! JEDYNIE:)))

zgłoszone do moderacji

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 19:14 | 10.12.2014

>Dobra decyzja - z biurem nie zobczysz nic.

zależy z którym :P

zgłoszone do moderacji

mcvv dołączył
07.01.2019

mcvv 00:37 | 07.01.2019

>czy Ty się nie reklamujesz. Kilkakrotnie spotykałem ludzi, którzy organizowali grono
>znajomych, a potem całkiem nieźle zarabiali na takiej wyprawie.4000PLN łącznie z
>dolotem do Indii to trochę mało prawdopodobne. Czyli miesiąc w Indiach wychodziłby za
>jakiej 500 USD, czyli 15 USD/dzień. Musisz gdzieś mieszkać, jakoś podróżować.

Bilet z Polski do Indii bez problemu można znaleźć za 1500 złotych a za 2500 zł przeżyjesz na miejscu bez problemu, łącznie z samolotami na miejscu, wejściówkami do dziesiątek muzeów i toną pamiątek.

zgłoszone do moderacji

mcvv dołączył
07.01.2019

mcvv 00:36 | 07.01.2019

Bilet z Polski do Indii bez problemu można znaleźć za 1500 złotych a za 2500 zł przeżyjesz na miejscu bez problemu, łącznie z samolotami na miejscu, wejściówkami do dziesiątek muzeów i toną pamiątek.

zgłoszone do moderacji

nitkaska dołączył
21.05.2011

nitkaska 18:42 | 10.12.2014

na Indie to pokarmowe (obie żółtaczki, dur), tężec z błonicą i polio i można meningokoki. Dobra decyzja - z biurem nie zobczysz nic.

zgłoszone do moderacji

moni_jankes dołączył
01.11.2012

moni_jankes 12:37 | 10.12.2014

Witam,
cieszy mnie, że jest jakikolwiek odezw na mój post. "Kacezet" moze być przełom wrzesień/październik. Licze na pomoc w kwestii realizacji podróży jak i na milej grupie, z którą ten wyjazd byłby bardziej udany. Proszę mi napisać kiedy należałoby sie już rozgladać za biletami lotniczymi? czy bardzo ważne są wszelkie szczepienia przed wyjazdem?

zgłoszone do moderacji

kacezet dołączył
16.12.2005

kacezet 14:30 | 27.02.2015

Witam
Trochę zagalopowałem się z tą "organizacją", ponieważ nie miałem innych planów na ten rok. Niestety trafiły mi się dwa wyjazdy - w czerwcu do Turcji i na wrzesień planujemy w ścisłym gronie wyprawę do Peru. Ja jestem już wiekowym emerytem i nie stać mnie w roku na większe wydatki. Bardzo żałuję, ponieważ należę do tych "chorych" na Indie. Pomimo różnych negatywnych opisów i opinii, uważam że nie taki diabeł straszny.
Dotychczas z towarzystwem obracaliśmy się przeważnie w północnej części Indii, zahaczając każdorazowo o jakąś część Himalajów (łącząc to z trekkingiem). Raz wracaliśmy z Nepalu (trekking w rejon Mont Everestu) drogą lądową do Varanasi w Indiach i dalej przez: Khajuraho, Agrę i Jaipur do Delhi.
W zasadzie północną część Indii (od Delhi do krainy Ladakh) mam jako tako opanowaną, i mogę służyć pomocą w opracowaniu planu wyprawy.
Tak ogólnie, to w Indiach nie ma problemów: z noclegami (lepiej poszukać samemu niż polegać na przewodnikach, itp.), z jedzeniem (pomimo niezbyt zachęcająco wyglądających restauracyjek), oraz opieką zdrowotną (w nagłych przypadkach). Gorzej z przejazdami, przeważnie pociągami gdyż obowiązuje rezerwacja.
Co do biletów lotniczych, to nie ma reguł. Różne linie lotnicze w różnych okresach ogłaszają ceny promocyjne - należy śledzić na bieżąco.

zgłoszone do moderacji

Marco99 dołączył
27.03.2013

Marco99 07:00 | 21.09.2017

czy Ty się nie reklamujesz. Kilkakrotnie spotykałem ludzi, którzy organizowali grono znajomych, a potem całkiem nieźle zarabiali na takiej wyprawie.4000PLN łącznie z dolotem do Indii to trochę mało prawdopodobne. Czyli miesiąc w Indiach wychodziłby za jakiej 500 USD, czyli 15 USD/dzień. Musisz gdzieś mieszkać, jakoś podróżować.

zgłoszone do moderacji

ola.ka dołączył
27.05.2012

ola.ka 14:51 | 18.11.2014

Witam.
Polecam indywidualne zwiedzanie. Najlepiej w grupie 4-osobowej. Taniej wychodzą przejazdy taksówką, rikszą. Ja wybierałam się z córką. Znalazłam dwie osoby (para małżonków) na Globtroterze, które zdecydowały się razem z nami polecieć. Polecieliśmy w czwórkę, 3 kobiety i jeden mężczyzna. Spędziliśmy w Indiach 3 tygodnie. Zwiedziliśmy Indie Północne i Nepal. Bardzo dobre towarzystwo w podróży. Mimo sporej rozpiętości wiekowej (28, 33, 46,50 lat) było fajnie.
Poznaliśmy się mailowo i telefonicznie jeszcze przed zakupem biletów lotniczych. Potem mieliśmy miesiąc na ułożenie planu. Osobiste spotkanie nastąpiło dopiero w drodze na lotnisko. Nie było żadnego rozczarowania.
Zwiedzaliśmy według planu z małymi odstępstwami ze względu na sytuację na miejscu, albo zmiany planów związanych z pomysłami na miejscu.
Wszystkie bilety na pociągi kupowaliśmy na miejscu, noclegi też na bieżąco bez rezerwacji. Przelot z Katmandu do Delhi też kupowaliśmy sami bez biura pośredniczącego. Widzieliśmy o wiele więcej niż znajomi którzy byli z biurem podróży. Świetna podróż. Polecam.

zgłoszone do moderacji

Kiwi_Lemon dołączył
09.10.2014

Kiwi_Lemon 11:46 | 15.11.2014

Na 3 tygodnie to I ja bym się przyłączyła, z tym ze lot muszę kupić sama z Londynu

zgłoszone do moderacji

edytkaxd dołączył
14.11.2014

edytkaxd 17:28 | 14.11.2014

Witam,

jeśli będziesz organizował wyjazd w przyszłym roku do Indii, to chętnie znalazłabym się w tej grupie "kilku osób".
Szukam właśnie ludzi, którzy chcieliby pojechać tam na własną rękę. Interesuje mnie pobyt do max. 3 tyg (ogranicza mnie niestety urlop :| ) i absolutnie nie z biura - mam wrażenie, że zwiedza się wtedy jak przez szybę..

Edyta

zgłoszone do moderacji

kacezet dołączył
16.12.2005

kacezet 20:15 | 12.11.2014

Witam
Jestem zainteresowany tematem, z tym że podany termin nie jest zbytnio korzystny na taką wyprawę (koniec pory monsunowej) - polecałbym przełom wrzesień/październik. Dotychczas organizowałem 5 wypraw (w tym 2 również do Nepalu), i uważam że nie ma potrzeby wyjazdu przez jakieś biuro. Wystarczy się skrzyknąć w parę osób, ustalić trasę - i to wszystko. Taka forma jest wspaniałą przygodą - i o to chodzi.
Jak dotychczas, koszt przelotu + miesięcznego pobytu w Indiach (pomijając wyposażenie z kraju) oscylował ok. 4000 PLN.

zgłoszone do moderacji

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 16:27 | 19.10.2014

>Witam,

co potrzebujesz ?

zgłoszone do moderacji

Indiofil dołączył
22.01.2014

Indiofil 09:49 | 18.10.2014

Witam,
Zapraszam do kontaktu z biurem prowadzonym miedzy innymi przez Polke mieszkajaca w Delhi w celu organiazcji pobytu w Indiach. Mozliwosc dolaczenie sie do grupy, Ich strona www.paylesstoursindia.pl

zgłoszone do moderacji

moni_jankes dołączył
01.11.2012

moni_jankes 10:54 | 05.10.2014

Witam,
poszukuję grupy bądź osoby, która organizuje podróże do Indii. Interesuje mnie sierpień bądź wrzesień przyszłego roku.

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl