Forum dyskusyjne
Taxi
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Indie
bynio 22:00 | 02.04.2019
Wychodzisz z terminala na zewn±trz i masz w/w budkę z pre-paidami. Płacisz oczywi¶cie rupiami.
zgłoszone do moderacji
Mjokaw 14:26 | 02.04.2019
Dziękuje serdecznie za porady! Co¶ czytałam o tych pre-paid ale nie wiedziałam czy działaj± w nocy :)) no i , że ich tez trzeba pilnować :)bynio 11:46 | 02.04.2019
Oczywi¶cie kup sobie pre-paida w kantorku przy taksówkach i postępuj zgodnie z piktogramami tam umieszczonymi. Poza tym wgraj sobie mapę Delhi na smartfona, zaznacz na niej hotel i sprawdzaj, gdzie taksówkarz Cię wiezie. Będziesz go kontrolować. Koniecznie wpisz sobie nr telefoniczny do hostelu. Jak zobaczysz, że co¶ nie tak to do nich zadzwonisz. Możesz na lotnisku kupić indyjsk± kartę telefoniczn± lub najwyżej zapłacisz za roaming. Przede wszystkim uważaj i nie słuchaj, że nie można tam dojechać, bo co¶ tam co¶ tam. To scam.Powodzenia
Zbyszek
zgłoszone do moderacji
Yakin 10:45 | 02.04.2019
SprawdĽ najpierw, czy hotel nie oferuje opcji transferu z lotniska. Je¶li jakim¶ cudem nie, to na lotnisku masz terminale Prapaid Taxi Counter. To zdecydowanie najpewniejsza opcja.Mjokaw 01:00 | 02.04.2019
Heej. Wybieram się w pierwsz± podróż do Indii i l±dujemy w Delhi około północy. Czy jest jaka¶ taxi któr± mogę zamówić bez obawy, że wywioz± nas pod inny adres? Mam zabookowany hostel i adres :) dzięki za odp. Pełna optymizmu!
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie INDIE
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.