Forum dyskusyjne
jak kupić bilety na andamany
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
sulek3 14:34 | 27.10.2008
Mam pytanie jak kupić bilety na Andamany? W lataj.pl mówią że z Madrasu czy Kalkuty są tylko "papierowe" bilety, a oni takich nie obsługują. Znowu na stronie linii kingfisher nie chce przyjmować innych niż indyjskie karty kredytowe, a ja jakoś indyjskiej się nie dorobiłem...Może jest jakiś sposób kupna biletów z Polski? Pomóżcie!
marek.kos 14:49 | 27.10.2008
W każdej wyszukiwarce: www.expedia.com, www.kayak.com, www.orbitz.com kupisz taki bilet od ręki. Jeśli będzie potrzebny papierowy bilet, to ci go przyślą z USA pocztą kurierską.
sulek3 16:05 | 27.10.2008
W wyszukiwarce z tego co wiem nie zawsze kupuje się bilet... Wchodząc np. przez podany tutaj www.kayak.com czy też skyscanner i inne, za każdym razem przerzuca na stronę indyjskich linii kingfisher, a tam po wypełnieniu wszystkich pól na samym końcu w wybranym dziale "kraj" (Polska) - zmienia na Indie.Słyszałem że są z tym problemy, dlatego pytam się czy ktoś zna ich obejście.
Wyszukiwarką umiem się posługiwać.
sulek3 16:21 | 27.10.2008
Chodzi o kraj posiadacza karty kredytowej, oczywiście.
marek.kos 18:05 | 27.10.2008
Spróbuj jeszcze poszukać. Na Andamany latają też inne linie lotnicze, np: Jet Lite albo Indian Airlines. Jak kupujesz bilet na www.expedia.com, to wystawcą biletu jest expedia, a nie linia lotnicza i możesz płacić polską kartą.
sulek3 12:55 | 28.10.2008
Dzięki, spróbuję bo z kayak ta sama historia jak pisałem...